24.2.18

«Θα τους γδάρω...»!

Άδωνις Γεωργιάδης Παρακολουθώντας όλες αυτές τις μέρες τον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, βλέπουμε κάποια από...
τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα, στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή τους, να επιτίθενται στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «συμμορίτες», «αλήτες», «πολιτικώς ετοιμοθάνατοι», «τσογλάνια» που «διαπράττουν εσχάτη προδοσία».

Αλλά χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης κλιμάκωσε με πρωτοφανή τρόπο την επίθεσή του στην κυβέρνηση, εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις και στοχεύοντας προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκάλεσε «διεφθαρμένο».

Τις δηλώσεις αυτές του αντιπροέδρου της απέφυγε να σχολιάσει η Ν.Δ., η οποία, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, δεν είχε την πρόθεση μέχρι χθες το απόγευμα να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.


Προαναγγέλλει αντίποινα

Από το τηλεοπτικό στούντιο του Alpha ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επιχειρώντας να πείσει τους τηλεθεατές που τον παρακολουθούσαν για την τιμιότητά του, έφτασε να απειλεί ότι «θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους, ο άθλιος και αχρείος!».

Κι έπειτα συνέχισε προαναγγέλλοντας αντίποινα, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο κ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής. «Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε, ούτε μία στο εκατομμύριο! Δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε!», φώναξε ο Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας: «Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι!».

Και μπροστά στην έκπληξη των παριστάμενων δημοσιογράφων που άρχισαν να διατυπώνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε: «Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα πω εδώ [από πού τα παίρνει], στην προκαταρκτική», για να φτάσει τελικά να δηλώσει ότι «εγώ θα καταθέσω ενόρκως αυτά που γνωρίζω.

Για το ποιοι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ». «Τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Αλέξη Τσίπρα;», ρωτήθηκε, απαντώντας «δεν ξέρω τώρα πώς, θα το δούμε» και τελικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατέληξε να πει ότι «δεν θα επιτρέψω σε ένα παλιόπαιδο που πήρε την εξουσία με κατάληψη και ψέματα να παίξει με την τιμή και την υπόληψή μου! Και μη νομίζει κανένας ότι είναι ο Πολάκης ή ότι είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Τσίπρας είναι. Ο ίδιος. Οι άλλοι είναι εκτελεστικά όργανα».
«Μήπως χρειάζεται ηρεμιστικό»;

Οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού περιβάλλοντος και του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές του Μαξίμου έκαναν λόγο για «παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη, που κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Ισως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό. Δεν μπορεί, θα έχει και η Novartis».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο Αδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του», προσθέτοντας ότι «αν δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας. Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία».

Οσον αφορά τη διερεύνηση του σκανδάλου από την προανακριτική που θα σχηματιστεί, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε (ΕΡΤ) πως η ειδική επιτροπή της Βουλής θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει το νομικό κουβάρι που φτιάχνει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και «να προχωρήσει και στα πραγματικά περιστατικά, εφόσον το αποφασίσει».

Η κυβερνητική πλευρά φαίνεται, δηλαδή, να αναμένει εάν θα τεθεί ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων της δωροδοκίας και της δωροληψίας και θα πράξει αναλόγως. Οσον αφορά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «καταρχήν ένας μήνας μπορεί να είναι αρκετός, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να προεξοφληθεί»...


Γιάννης Μπασκάκης, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: