28.2.18

Πού είναι η «τυφλή» Δικαιοσύνη;

Τροχαίο με εγκατάλειψη στην Άργους-Ν. ΚίουΆντα Ψαρρά

Μια συνηθισμένη υπόθεση, που θάβει, εκτός από το θύμα ενός τροχαίου, την οικογένεια και τους φίλους του. Ενα... μεμονωμένο περιστατικό όπου η πλήρης αναλγησία σημαδεύει ζωές, με τη...
Δικαιοσύνη, την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία να σφυρίζουν αδιάφορα. Ο νόμος για εγκατάλειψη από τροχαίο είναι απλό πλημμέλημα μόνο στην Ελλάδα!

Οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι με τα αυτοκίνητά τους και τα θύματα περιμένουν χρόνια ολόκληρα έστω μια συμβολική τιμωρία.

- 11 Ιουλίου 2013. Συμβάν: τροχαίο & εγκατάλειψη θύματος. Τόπος: Ιωάννινα. Σύγκρουση ΙΧ με ποδήλατο. Σοβαρός τραυματισμός του 54χρονου ποδηλάτη Γιώργου Ζήση. Ο οδηγός του ΙΧ εγκατέλειψε το θύμα αβοήθητο και εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του. Το θύμα χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά του, ενώ ο οδηγός τού ΙΧ επέστρεφε από διασκέδαση.

- 21 Ιουλίου. Εντοπίζεται ο δράστης, σημαντικό ρόλο έπαιξε το τμήμα σπασμένου καθρέφτη που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

- 22 Ιουλίου. Ο Γιώργος Ζήσης φεύγει από τη ζωή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά το συμβάν. Την ίδια ημέρα ο δράστης προσάγεται στον εισαγγελέα, αφήνεται ελεύθερος και με την άδεια οδήγησής του, κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος.

- 7 Φεβρουαρίου 2017, 3 χρόνια και 7 μήνες μετά. Πρώτη «απόπειρα» να ξεκινήσει η δίκη (ποινικό) στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Εχει οριστεί αρμοδίως 36η στο πινάκιο σε σύνολο 38 υποθέσων. Αναβάλλεται φυσικά λόγω παρελεύσεως του ωραρίου.

- 9 Μαΐου 2017, 3 χρόνια και 10 μήνες μετά. Δεύτερη «απόπειρα» να ξεκινήσει η δίκη στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Εχει οριστεί αρμοδίως 35η σε σύνολο 36 υποθέσεων. Αναβάλλεται φυσικά λόγω παρελεύσεως του ωραρίου.

◼ 17 Οκτωβρίου 2017, 4 και τρεις μήνες μετά. Τρίτη «απόπειρα» να ξεκινήσει η δίκη στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Αναβάλλεται λόγω αποχής των δικηγόρων.

- 28 Νοεμβρίου 2017, 4 χρόνια και τέσσερις μήνες μετά. Τέταρτη «απόπειρα» να ξεκινήσει η δίκη στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Εχει οριστεί αρμοδίως 31η σε σύνολο 34 υποθέσεων. Αναβάλλεται φυσικά λόγω παρελεύσεως του ωραρίου.

- Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. Πέμπτη «απόπειρα» να ξεκινήσει η δίκη στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Εχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια, 7 μήνες και 16 ημέρες από το συμβάν. Δεν ξέρουμε ακόμα τι αριθμό θα έχει στο πινάκιο η υπόθεση. 

Ως γνωστόν η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Δεν μπορεί να δει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και εντελώς τυχαία την όρισε 36η, 35η και 31η τις προηγούμενες φορές. Ας ελπίσουμε η θεά τύχη να μας λυπηθεί αυτή τη φορά.

Χθες: η δίκη τελικά αναβάλλεται. Συμπτωματικά ο δικηγόρος του δράστη είναι ο «γαλάζιος» πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: