28.2.18

Η απάντηση Μαυραγάνη...

για την προκαταβολή ενοικίου υπουργών (Βίντεο)...

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης αναφέρθηκε στο έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στη...
Διαύγεια και σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Μεταφορών είχε δεσμεύσει 11.200 ευρώ από τις αρχές του 2016 για την κάλυψη δαπανών διαμονής του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

"Δεν είδατε ποσό που εκταμιεύτηκε, είδατε ποσό που προϋπολογίστηκε από την προηγούμενη υφυπουργό που πράγματι το ελάμβανε και για αυτό και το είδατε μόνο για δύο μήνες. Γιατί εφόσον μετά εγώ δεν το ζήτησα ποτέ, καταργήθηκε. Έχω δύο σπίτια στα Ιλίσια και μένω σε αυτά, ούτε αυτοκίνητο βουλευτικό δεν είχα πάρει" δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης αναφερόμενος στο ποσό που εκταμιεύτηκε για τη συγκεκριμένη θέση.

Ερωτηθείς γιατί στο έγγραφο δεν αναφέρεται όνομα, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε: "Όταν δεν γνωρίζει το οικονομικό επιτελείο ενός υπουργείου ή ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών εάν ξαφνικά ο Πρωθυπουργός θα κάνει έναν ανασχηματισμό, οφείλει να προϋπολογίζει για το έτος με βάση το προηγούμενο έτος ή με βάση δεδομένα που έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τι έχει ως δεδομένο; Ότι η προηγούμενη υφυπουργός ελάμβανε αυτό το επίδομα, άρα έπρεπε να το προϋπολογίσει για όλο τον χρόνο και αυτό γίνεται από την αρχή του χρόνου. Όταν άλλαξε ο επόμενος υφυπουργός και ήρθα εγώ και δεν έκανα χρήση, αυτό έπαψε πια να ισχύει" και σημείωσε:

"Εγώ θεωρώ κατά τις δικές μου πληροφορίες το κονδύλι αυτό υπήρχε και χρησιμοποιείτο. Ξέρω ότι είχε προϋπολογιστεί για να χρησιμοποιηθεί. Εάν χρησιμοποιήθηκε δεν το γνωρίζω. Μιλάμε για την υφυπουργό που διαδέχτηκα εγώ".

Στο ερώτημα εάν πρέπει να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στο συγκεκριμένο επίδομα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε: "Εννοείται. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα πουν να καταργήσουμε τελείως τις αμοιβές για τους βουλευτές ή τους υπουργούς, γιατί τότε μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ασκούν λειτουργήματα. Όμως, από την άλλη μεριά, πρέπει οπωσδήποτε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Όταν κάποιος το έχει απόλυτη ανάγκη ας το πάρει, όταν δεν το έχει ανάγκη να μην το παίρνει. Αυτό το κενό του νόμου πρέπει να αποσαφηνιστεί για να μην έχουμε 'ηθικά' διλήμματα" και πρόσθεσε:

"Κάθε αγώνας καθημερινότητας που γίνεται για να κερδίσεις την προσωπική μάχη με το ήθος που πρέπει να εκπέμπεις, είναι ένας αγώνας που κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Κάθε θετικό σημάδι όπως ο Πρωθυπουργός που ζήτησε την παραίτηση των δύο αυτών υπουργών καταλογίζεται στα θετικά. Κάθε αρνητικό κάποιου μέλους της κυβέρνησης που έκανε κάτι, καταλογίζεται στα αρνητικά. Η σούμα θα βγει στο τέλος... Ο καθένας κρίνεται για το ήθος του από τις πράξεις του... Το να μπει η διάταξη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια δημιουργεί θέματα".

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:
 


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: