28.2.18

Καμμένος: Θα πολεμήσουμε παντού...

Καμμένος: Θα πολεμήσουμε παντού, στα βουνά, στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά...στα βουνά, στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά (Φωτό)...

Εξελίξεις στις οποίες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που παρέστη μαζί...
με την στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή. Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Πολύ σύντομα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφερόμενος στο υψηλότατο επίπεδο των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το αποκορύφωμα ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, σε μία κοινή άσκηση που είχαμε με τους Ισραηλινούς, όταν μας είπαν ότι «έχουν ασκηθεί με μεγάλους και οργανωμένους στρατούς, αλλά η σημερινή άσκηση απέδειξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκείνες που περιέγραφαν οι πρόγονοί μας, όταν μας διηγούνταν τα ανδραγαθήματα των Ελλήνων Καταδρομέων και των Ιερολοχιτών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο υπουργός εξήγγειλε την ίδρυση Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα υπαχθούν όλες οι μονάδες αυτού του είδους προκειμένου ο εκάστοτε Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων να έχει ένα ταχυκίνητο και αποτελεσματικό εργαλείο.

Συγκεκριμένα είπε πως «ήδη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν στην ανακοίνωση της ιδρύσεως της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην επιτυχία μιας ολιστικής προσέγγισης, και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού και των Μονάδων, την εναρμόνιση με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα και την ανάπτυξη δυνατοτήτων προς αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας, ασύμμετρων - υβριδικών απειλών και προκειμένου να δύνανται να εκτελούν με επιτυχία όλα τα επιχειρησιακά έργα που απορρέουν από την αποστολή τους.

Δημιουργούμε δηλαδή ένα Special Forces Joint Command, το οποίο θα ακολουθηθεί από το νέο ρόλο που θα παίξει η ΑΣΔΕΝ στο Αρχιπέλαγος και την πλήρη αναδιοργάνωση των πεζοναυτών μας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αφού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στο ΣΑΓΕ και αφού γίνουν οι πρώτες πιλοτικές επιχειρήσεις». Ο υπουργός έκλεισε τον χαιρετισμό του με μια φράση που θύμισε Τσόρτσιλ…

«Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω τα λόγια του αείμνηστου Στρατηγού Καλλίνσκη, του Ιερολοχίτη αξιωματικού και ιδρυτή των Μονάδων Καταδρομών, με τα οποία ξεκίνησε η σημερινή εκδήλωση,

Κι αν ποτέ τολμήσουν αυτοί ή όποιοι άλλοι να πειράξουν πάλι την Ελλάδα μας, πέστε το από τώρα, βροντοφωνάξτε το παντού. Να το ξέρουν όλοι, εχθροί και φίλοι! Θα πολεμήσουμε! Θα πολεμήσουμε με πίστη και πείσμα και με φανατισμό! Θα πολεμήσουμε παντού στα βουνά και στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά και στ' ακρογιάλια! Και θα νικήσουμε!».

ksdmadn1 
ksdmadn2 
ksdmadn4 
ksdmadn3 
ksdmadn5 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: