28.2.18

«Ο καθένας να κοιτάει τον Καμπουράκη του»...

Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης καμπουΡΆΚΗςΑνακοίνωση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για άρθρο του Δ. Καμπουράκη το...
οποίο και χαρακτηρίζει σεξιστικό...

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Βραβείο σεξισμού στην εφημερίδα ″Liberal″ που δημοσίευσε άρθρο του κου Καμπουράκη σχετικά με την διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας και την ‘’αρχή του καλού management’’ που απαγορεύει την τοποθέτηση πολλών γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Στον άτυπο ανταγωνισμό σεξιστικών επιθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των ΜΜΕ, το παρόν άρθρο φέρνει την Liberal σε πολύ υψηλή θέση καθώς: αποδίδει στις γυναίκες εργαζόμενες στερεοτυπικές συμπεριφορές «είναι ζήτημα χρόνου να πλακωθούν οι γυναίκες μεταξύ τους για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πάει κατά διαόλου», περνάει σε μια πανελίστικου τύπου ανάλυση περί ταγαριών και μπότοξ, υπαινίσσεται ότι η κα Αντωνοπούλου πήρε τη θέση λόγω συζύγου και όχι λόγω ικανοτήτων και τέλος, συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό να «χώσει εκεί κάποιο αρσενικό», προφανώς υπονοώντας κάτι σαν τον εαυτό του.

Είναι εμφανές ότι ο σεξισμός πουλάει, ειδάλλως δεν θα προσφέρονταν και αναπαράγεται τακτικά στη δημόσια σφαίρα, υπονομεύοντας την είσοδο και εξέλιξη των γυναικών σε αυτήν. Προσβάλει γυναίκες και άνδρες ταυτόχρονα, αναιρώντας τη δυνατότητα για δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση στο χώρο εργασίας τους, στην πολιτική αρένα, στη δημόσια ζωή γενικότερα. Αδικεί τις ικανές και τους ικανούς χρησιμοποιώντας εργαλεία διακρίσεων και αποκλεισμού που βασίζονται σε στερεοτυπικές ιδιότητες που αποδίδονται στο φύλο. Ευνοεί την αναξιοκρατία και την αντιμετώπιση των γυναικών στην εργασία τους ως κατώτερες, χαριστικά απασχολούμενες, υπόλογους για την εξωτερική τους εμφάνιση. Στη συζήτηση για την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, αυτές είναι ακριβώς οι συνθήκες που καθιστούν τις γυναίκες ευάλωτες.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων κάνει έκκληση για ακόμα μια φορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να χαλιναγωγήσουν το σεξισμό των ″καθαρόαιμων″ αρσενικών δημοσιογράφων τους, που φαίνεται να υποφέρουν μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο εργαζόμενες γυναίκες. Κατά τις παραινέσεις του κου Καμπουράκη, ας «χώσουν» και καμία γυναίκα δίπλα στους δημοσιογράφους αυτούς, μήπως και βελτιωθεί ο λόγος τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: