14.2.18

«Η Ελλάδα το κάνει να φαίνεται εύκολο»...

«Η Ελλάδα σχεδόν το κάνει να φαίνεται εύκολο» επισημαίνει το Bloomberg σε άρθρο γνώμης σχετικά με την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές.

Το πρακτορείο θυμίζει ότι...

αντλήσαμε 3 δισ. ευρώ από την έκδοση επταετούς ομολόγου, με «το πολύ υγιές επιτόκιο 3,5%»εκμεταλλευόμενοι  το «σύντομο ανοιχτό παράθυρο στην πιο ταραχώδη περίοδο για τις αγορές εδώ και χρόνια». Η απόδοση όμως ανέβηκε εν συνεχεία στο 4%, κάτι που όπως σχολιάζει το Bloomberg αποκαλύπτει ότι «τα οφέλη τα καρπώνεται η Ελλάδα αντί για τους επενδυτές». «Η ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών ήταν έντονη, αλλά τώρα κάποιοι αγοραστές μετανιώνουν» προσθέτει.

Η αύξηση της απόδοσης θα μπορούσε να προκαλέσει, όπως αναφέρεται, προβλήματα σε άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, που σχεδιάζουν εκδόσεις ομολόγων. «Η Ελλάδα ήταν ίσως η μόνη... γαλοπούλα, αλλά η η επενδυτική ζήτηση θα γίνει στο εξής πιο επιλεκτική» επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι επιλογές θα είναι πολλές. Μόνο αυτή την εβδομάδα οι εκδόσεις ομολόγων από κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αναμένεται να φτάσουν τα 25 δισ. ευρώ...

naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: