13.2.18

Νέες τριβές για τους συνέδρους...

"Αναφορικά με τον τρόπο εκλογής των συνέδρων, εμείς δουλεύουμε σύμφωνα με την υπάρχουσα απόφαση του προηγούμενου Πολιτικού Συμβουλίου".

Αυτή είναι η...
απάντηση που δίνει μέσω της efsyn.gr κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά σχετικά με την πρόθεση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη να ζητήσει εκ νέου αλλαγή του προσφάτως συμφωνημένου σχεδίου.

Σημειώνεται ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου είχαν αποφασιστεί συμβιβαστικά τα εξής: Οι σύνεδροι θα υπερβούν τους 5.000, εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι άμεσα εκλεγμένοι, 1.700 διορισμένοι, 400 προερχόμενοι από την αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς, 120 πρώην βουλευτές, 50 από την Επιτροπή Αλιβιζάτου, 650 από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και 200 σύνεδροι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης, όπως ζητούσε επίμονα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ωστόσο, πηγές από το Ποτάμι τόνιζαν ότι αφ' ενός καμιά απόφαση δεν είναι ειλημμένη και αφ' ετέρου, ο κ. Θεοδωράκης εξακολουθεί να έχει ενστάσεις. Με την ευκαιρία λοιπόν της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη πρόκειται να υπενθυμίσει τη διαφωνία του με την ανάδειξη αντιπροσώπων στο ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου από τη βάση.

Όπως θα υποστηρίξει, το ζητούμενο δεν είναι να αναμετρηθούν οι μηχανισμοί του κάθε κόμματος, αλλά να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό σώμα και να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις και όλα τα κόμματα αναλογικά και με πολυφωνία.

Για τον λόγο αυτό θα προτείνει η συμμετοχή να εξασφαλιστεί είτε με διεύρυνση των συνέδρων που θα προκύψουν με κλήρωση είτε με αύξηση των ποσοστώσεων ανά κόμμα.

Στις θέσεις αυτές απάντησαν ήδη ανώτατοι κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι δεν ...ενθουσιάζονται με την ιδέα να ανοίξει και πάλι αυτό το θέμα που είχε εξαρχής προκαλέσεις τριβές. Με αυτά κατά νου, σημείωναν ότι προφανώς έχει δικαίωμα το κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να βάζει θέματα και να κάνει προτάσεις, πλην όμως στη Χαριλάου Τρικούπη προχωρούν με βάση τη συμφωνία του Ιανουαρίου. Εξάλλου, τα χρονικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα (απομένει περίπου ένας μήνας μέχρι το συνέδριο) και δε συμφέρει το νέο φορέα να ανακυκλώνει οργανωτικά θέματα που έχουν κλείσει συναινετικά.

Περισσότερα στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η οποία ειδικά στο σκέλος των προσυνεδριακών φαίνεται ότι θα διεξαχθεί σε θερμό κλίμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: