28.2.18

Τι σηματοδοτεί η επιλογή Δραγασάκη...

Γιάννης Δραγασάκηςστο υπουργείο Οικονομίας...

Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και μαζί την...
«κατάρτιση ενός σχεδίου που εδραιώνει την ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας και αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό» όπως είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, περιγράφοντας τους κυβερνητικούς στόχους  των επόμενων μηνών.

Ο Γ. Δραγασάκης γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αλλά έχει και τη γενικότερη εικόνα του κυβερνητικού έργου και των προτεραιοτήτων.

Η αντιπροεδρία της κυβέρνησης άλλωστε έχει όλα αυτά τα χρόνια τον συντονισμό των δράσεων μέσω των κυβερνητικών συμβουλίων  Οικονομικής πολιτικής και Κοινωνικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ και ΚΥΣΚΟΙΠ).

Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος – θέση που διατηρεί-  έχει «τρέξει» την Αναπτυξιακή τράπεζα, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών κ.α θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Ο έγκαιρος σχεδιασμός της επόμενης ημέρας της χώρας είναι κρίσιμος, διότι η έξοδος από μια κατάσταση χρεοκοπίας και η «απεξάρτηση» από τα μνημόνια και την επιτροπεία, όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί, είναι καθήκον σύνθετο και απαιτητικό.» είχε πει στη συνέντευξη του στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, θα αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: