12.2.18

«Χρήσιμα» γκαζάκια προπαγάνδας...

Έσπευσαν πρωί πρωί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. να εκμεταλλευτούν πολιτικά την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Ο μεν...

Κυρ. Μητσοτάκης είδε πίσω από τον εμπρηστικό μηχανισμό τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους, ο δε Άδ. Γεωργιάδης συνδύασε την επίθεση με τις επιθέσεις στο δικό του βιβλιοπωλείο στο πρόσφατο παρελθόν.

«Αργά ή γρήγορα θα γινόταν κι αυτό. Καταλαβαίνουν πού οδηγούν τη χώρα;» αναρωτήθηκε ο εκλεκτός του αρχηγού, υπονοώντας ότι για τη συγκεκριμένη ενέργεια φταίει η «στοχοποίηση» της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη από κάποια ΜΜΕ.

Δυστυχώς κάθε φορά που κόμματα ή πολιτικοί «βγαίνουν στα πρωτοσέλιδα», κάποιοι άλλοι αποφασίζουν να το παίξουν «τιμωροί». Είναι άλλωστε γνωστό ότι η πρώτη παρόμοια «στοχοποίηση» της Μ. Μητσοτάκη έγινε από τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ των κίτρινων φυλλάδων μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens. 

Όταν από το βρόμικο 1989 και μετά διάφοροι αποφάσιζαν να ασκούν συστηματικά την «αντικαθεστωτική» δράση τους με επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οπλίζονταν άραγε από τις χυδαίες επιθέσεις της Ν.Δ. στον Ανδρέα και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Όταν μπήκαν γκαζάκια έξω από το σπίτι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα ή πετάχτηκαν μολότοφ στα σπίτια του Α. Φλαμπουράρη και του Κ. Λαλιώτη, βγήκε ο αντιπρόεδρος να πει ότι και οι δύο είχαν στοχοποιηθεί από τις στρατευμένες φυλλάδες της Ν.Δ.;

Όσο λοιπόν κι αν παρόμοιες ενέργειες εναντίον πολιτικών ή δημόσιων προσώπων είναι εκτός λογικής και εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων, το να αποδίδονται εκ των υστέρων σε πολιτικούς αντιπάλους ή ακόμα χειρότερα στα ΜΜΕ, που οφείλουν να κρίνουν δημόσια ό,τι και όποιον επηρεάζει τον δημόσιο βίο, είναι ο κλασικός, φτηνός, αγοραίος και δημαγωγικός τρόπος έκφρασης κάθε επίδοξου λαϊκιστή.

Στο τέλος, δε, φτάνει να αναρωτηθεί κανείς αν είναι πιο επικίνδυνα τα γκαζάκια ή ο τρόπος που κάθε φορά κάποιος πολιτικός σωτήρας τα «εκμεταλλεύεται»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: