4.2.18

Kίντερ έκπληξη!..


"Ναι, εντάξει θα είναι και οι χρυσαυγίτες εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω την ίδια άποψη μαζί τους", διαβάζω συχνά σε αναρτήσεις που υποστηρίζουν το συλλαλητήριο. Εξαιρετικά αφελής άποψη, καθώς έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι ναζί όσο χώρο τους δίνεις, τον καταλαμβάνουν και...
πάνω σ΄αυτόν χτίζουν την διεύρυνση του χώρου τους.
  Προφανώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει, για ό,τι θέλει, όποτε θέλει, με όποιον..
τρόπο θέλει. Αλλά πάντα έχει σημασία και ποιος διοργανώνει τη συγκέντρωση και ποιοι δηλώνουν ότι θα είναι εκεί. Είδα το βίντεο της συνέντευξης των διοργανωτών και κάποιοι θύμιζαν εκπομπή του Λιακόπουλου. Και δεν είναι κάποιοι, είναι οι διοργανωτές. Οι οποίοι διοργανωτές δέχθηκαν ευχαρίστως την προσφορά στρατόκαυλων αποστράτων να "περιφρουρήσουν" τη συγκέντρωση. Όλα αυτά δεν είναι λεπτομέρειες. 
  Είναι κινήσεις και δηλώσεις που δίνουν τον τόνο στο γεγονός. Θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Προφανώς και θα μπορούσε. Αν είναι σαφής η αντίθεση σου με τους ναζί, ανακοινώνεις ότι δεν είναι ευπρόσδεκτα τα ορφανά του Χίτλερ. Να μία πατριωτική κίνηση απέναντι σ' αυτούς που είναι νοσταλγοί των σφαγέων Ελλήνων πατριωτών αντιστασιακών.
Μου είναι δύσκολο επίσης να πιστέψω ότι οι μόνοι που μπορούν να διοργανώσουν μία συγκέντρωση είναι αυτοί που τη διοργανώνουν σήμερα και οι μόνοι που μπορούν να περιφρουρήσουν μία συγκέντρωση είναι κάποιοι σφίχτες που σιχαίνονται τα "κουμμούνια".
Όταν μάλιστα η προηγούμενη εμπειρία στη Θεσσαλονίκη έδειξε ότι υπάρχει ένα ακροδεξιό παρακράτος που μπορεί ανενόχλητο να πυρπολεί κτίρια, να βεβηλώνει μνημεία και να αποθεώνει τα "Ζήτω ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις", θα πρέπει να είσαι διπλά καχύποπτος.
  Οι συγκεντρώσεις, που πάντα έχουν ένα πολιτικό πρόσημο, δεν είναι απλώς ένα πάρτυ, όπου κάποια στιγμή ήρθε κάποιος αντιπαθητικός και απλώς επιλέγουμε να μη χορέψουμε τζομπί-τζομπά μαζί του. 
Εύχομαι η σημερινή μέρα να κυλήσει ομαλά και χωρίς παρατράγουδα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το αυγουλάκι του φιδιού, είναι ένα αθώο κίντερ έκπληξη, που όταν σκάσει θα βγει από μέσα του η ελληνική σημαία. Είναι λάθος και είναι λάθος ολέθριο.

- από το fb του Δημήτρη Σούλτα

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: