28.2.18

Αυτοί είναι οι ένοχοι για το Koriopolis...

Koriopolis, ιδού οι ένοχοι για τα στημένα!Γνωστοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού...

Ένοχοι κρίθηκαν στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, γνωστή και ως "Koriopolis". Ανάμεσά τους μάλιστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι...
Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Τσακογιάννης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Αντιθέτως αθώα κρίθηκαν 17 άτομα από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους. Μεταξύ άλλων είναι οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας). Αθώος επίσης και ο άλλοτε προπονητής του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης.

Σε αυτό να το σημείο να αναφέρουμε ότι όλοι όσοι κατηγορούνταν για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη (περίπου 15 άτομα), απαλλάχτηκαν από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος από την έδρα για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση, αντιθέτως κρίθηκε αθώος για τα κακουργήματα που τον βάραιναν. 

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ'εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι επίμαχοι αγώνες είναι: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

Ο Γιάννης Κομπότης για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου. 

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ'εξακολούθηση, ενώ για παράνομο στοίχημα κρίθηκε ένοχος και ο Κώστας Μενδρινός.

Επίσης ένοχος ο Νίκος Παντέλης (προπονητής) για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ'εξακολούθηση και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

O Μιχάλης Νικολόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: