14.3.18

Βρετανία: Απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών αποφάσισε η Μέι...

Βρετανία: 23 ρώσοι διπλωμάτες θα απελαθούν ως αντίποινα για την υπόθεση Σκριπάλ...ως αντίποινα για την υπόθεση Σκριπάλ...

Χοντραίνει η διπλωματική κόντρα ανάμεσα σε Ρωσία και Βρετανία με την...
τελευταία κίνηση να ανήκει στο Λονδίνο...

«Η Μόσχα είναι ένοχη στην υπόθεση Σκριπάλ», δήλωσε η Τερέζα Μέι γνωστοποιώντας την απόφαση της Βρετανίας να απελάσει 23 ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο των αντιποίνων για την επίθεση κατά του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα στη νότια Αγγλία.

Ο δημοσιογράφος του Sky Αλιστερ Μπάνκολ έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «θα ανακοινώσει την απέλαση ρώσων διπλωματών στο Ηνωμένο Βασίλειο». «Οχι όσων το 1971, αλλά πολλών, μου λένε». Τελικά, η απόφαση της βρετανίδας πρωθυπουργού είναι για 23 διπλωμάτες.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αλεξάντερ Γιανοβένκο, είχε προειδοποιήσει λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η απόφαση της Βρετανίας, ότι σε περίπτωση απέλασης ρώσων διπλωματών, θα υπάρξουν αντίμετρα από πλευράς Μόσχας. Κάτι το οποίο δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε η Ρωσία, καθώς μόλις λίγη ώρα αργότερα η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι «η Μόσχα είναι ΄'ένοχη' για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο όσοι σχεδιάζετε να κάνετε ή κάνατε κακό στη χώρα» και ακολούθησε η γνωστοποίηση της απέλασης 23 Ρώσων.

«Δώσαμε στη Ρωσία το δικαίωμα να μας προσφέρει μια εξήγηση αλλά δεν υπήρξε ανταπόκρισή της. Αντιθέτως, αντιμετώπισαν την υπόθεση με σαρκαστική διάθεση. Όπως φαίνεται, η Ρωσία είναι ένοχη για απόπειρα δολοφονίας του κυρίου Σκριπάλ και της κόρης του, καθώς επίσης και για την απειλή της ζωής βρετανών πολιτών στην περιοχή του Σάλσμπερι», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μέι.. 

Η Βρετανία ανακοίνωσε, επίσης,.ότι κανείς αξιωματούχος από τη χώρα δεν θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Ρωσία. 

Η Ρωσία από την πλευρά της, επιμένει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια και αυτός είναι και ο λόγος που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το deadline που είχε θέσει η άλλη πλευρά και το οποίο εξέπνεε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: