29.3.18

Χρονοδιάγραμμα για το «Ψηφιακό Μέρισμα 2»

Μπορεί το ΕΣΡ να μην έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο των φακέλων των τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες, η χώρα μας ωστόσο είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει στην...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή το χρονοδιάγραμμα για την απόδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στα 700 MHz έως τις 30 Ιουνίου 2018! Και πριν από αυτό θα πρέπει να έχει γίνει δημόσια διαβούλευση για τις επιπλέον τηλεοπτικές συχνότητες στα UHF που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες. Το «Ψηφιακό Μέρισμα 2», σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ, θα πρέπει να έχει δοθεί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών μέχρι το 2020, με δυνατότητα καθυστέρησης δύο χρόνων.

Πρακτικά, τα ελεύθερης μετάδοσης κανάλια, τα ιδιωτικά και η ΕΡΤ, όπως και οι επικοινωνίες του Στρατού, οφείλουν να μετακινηθούν ξανά στην μπάντα των UHF, χάνοντας συχνότητες. Πρόκειται για τους διαύλους από την 51η έως και την 60ή συχνότητα στα UHF, που σήμερα κατέχει η Digea για την ψηφιακή μετάδοση του σήματος. Αν ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση της παράλληλης εκπομπής τηλεοπτικού σήματος σε υψηλή ευκρίνεια, οι συχνότητες για τα ελεύθερα κανάλια περιορίζονται δραματικά. Η θεσμοθέτηση της δυνατότητας για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση DVB –T2 είναι πλέον μονόδρομος.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: