14.3.18

Αποστάσεις Κουβέλη από τις δηλώσεις Καμμένου...

...για την ομηρία των στρατιωτικών (Βίντεο)...

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, πήρε αποστάσεις από τη στάση του υπουργού Πάνου Καμμένου που...
είχε δηλώσει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο είναι όμηροι των τουρκικών αρχών. Ο Φ. Κουβέλης χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές σε ομηρία και υπογράμμισε ότι δεν εξυπηρετούν τον σκοπό της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στον Ant1, ο Φ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως δεν ενστερνίζεται την άποψη περί κατάστασης ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.«Είναι υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία, δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κληθείς να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Π. Καμμένος, τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν ομήρους της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογο του, Μιχάι Φίρορ έκανε λόγο για ένα περιστατικό «που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».




Αποστάσεις από την άποψη του υπουργού πήρε την επόμενη μέρα της δήλωσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι δεν προκύπτει κατάσταση ομηρίας καθώς οι δύο στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν.

«Υπάρχει μια διαφορά στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ανάλογα με το προσωπικό του ύφος. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται στο ίδιο κόμμα. Εγώ χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και σας λέω ότι πολλές φορές υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ύφος. Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν. Η δική μου άποψη είναι ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων δεν προκύπτει το θέμα της ομηρίας, ακριβώς επειδή περιμένουν να δικαστούν»...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: