19.3.18

Κανένα άγχος ο Αμβρόσιος...

Μητροπολίτης Αμβρόσιος...για την αθώωσή του...

«Ηρέμησα, αν και δεν είχα ποτέ αγωνία για την απόφαση», δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο μητροπολίτης Αμβρόσιος σχολιάζοντας την αθώωσή του από το...
Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

«Είμαι πολύ συγκινημένος από την επιτόπια και ολημερίς συμπαράσταση του κόσμου, τον οποίο ουδέποτε υποκίνησα να το πράξει», είπε επίσης ο μητροπολίτης και ευχαρίστησε παράγοντες, κληρικούς, πολίτες και αιρετούς για την «ουσιαστική τους παρουσία στο δικαστήριο».

Οι δηλώσεις Αμβρόσιου έρχονται την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις τόσο για την απόφαση του δικαστηρίου όσο και για όσα διημείφθησαν εντός της δικαστικής αίθουσας (βλ. «Αν έλεγαν τα ίδια οι ναζί, τότε μπράβο», «Εφ.Συν.» 16.03.2018).

Σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να ζητήσει τα πρακτικά της δίκης και το σκεπτικό της απόφασης.

Σε χθεσινές δηλώσεις του (Αθήνα 9.84) ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».

Ο υπουργός στη ραδιοφωνική παρέμβασή του επισήμανε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: