19.3.18

Επικυρώθηκαν οι ποινές κατά των τριών της Χ.Α. ...

Σχετική εικόνα
Μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και από την Ολομέλεια της Βουλής στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και...
Παναγιώτη Ηλιόπουλο, η οποία τιμωρήθηκε με περικοπή της μηνιαίας βουλευτικής τους αποζημίωσης κατά το ένα τέταρτο. Στα στελέχη της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκε αυτή η ποινή για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους».

Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε διπλή ποινή, καθώς σε άλλη συνεδρίαση του Σώματος είναι πει ότι όταν γίνει εξουσία η Χρυσή Αυγή οι βουλευτές «θα σπάνε πέτρες».

Οι ποινές επιβλήθηκαν διότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στις 6 Μαρτίου 2018, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά απαιτώντας την αποχώρησή του από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ενώ σε συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Π. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «Τούρκο πράκτορα» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τιμωρείται διότι κάλυψε τους βουλευτές του στην Ολομέλεια, ζητώντας από τους Ελληνες μουσουλμάνους βουλευτές «να δηλώσουν την πατρίδα τους».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επέμειναν προκλητικά σε όσα είχαν πει ενώ δήλωσαν ότι αδιαφορούν για τις περικοπές των μισθών τους.

Υπέρ της τιμωρίας των βουλευτών τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην Χ.Α.

Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση η Βουλή αποφάσισε αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου.

«Η Βουλή δεν μπορεί να βρίσκεται σε ομηρία, να σιωπά ή να εθελοτυφλεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί παρόμοιο γεγονός εδώ στον ναό της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: