22.3.18

Ο Πετρόπουλος διαψεύδει τα «Νέα»...

«Δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης του Μπαλαούρα»... 

H απάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω του Αlpha989, στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» (σ.σ.: διαβάστε εδώ) περί "φωτογραφικής" τροπολογίας που εξαιρεί τους συνταξιούχους της...
Τράπεζας της Ελλάδος, εκ των οποίων και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, από τις μειώσεις συντάξεων. 

"Δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι' αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης", είπε ο Τάσος Πετρόπουλος. Επισήμανε πως η ΕΚΤ δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά κι ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο. 

Τα βασικά σημεία της απάντησης του Τ. Πετρόπουλου:

Από τον νόμο 4387, υπάρχει ήδη η εφαρμογή του συνολικά όλα αυτά τα χρόνια. Εξ’ αρχής είχα πει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας ανήκει στο ευρώ-σύστημα. Σύμφωνα με αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας και την συνθήκη που ισχύει στις σχέσεις μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των χωρών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για οποιαδήποτε  υπόθεση αφορά τους εργαζόμενους στις σχετικές τράπεζες, μαζί και το ασφαλιστικό, πρέπει να υπάρχει έκθεση του κεντρικού τραπεζίτη της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. 

Υπάγεται σε εκείνες τις διατάξεις, χωρίς  έκθεση δεν μπορεί να μεταβληθεί τίποτα στο καθεστώς το εργασιακό και το θεσμικό, μαζί και της κοινωνικής ασφάλισης, για τους εργαζόμενους της Κεντρικής Τράπεζας κάθε χώρας του ευρώ-συστήματος .

Υπάρχει από την Κεντρική Τράπεζα η υποχρέωσή μας να δεχόμαστε τις δικές της συστάσεις.

Ως προς το θέμα, έχω την εντύπωση πως έχουμε στείλει σχετικό ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν μας έχει επιτρέψει παρεμβάσεις. Χωρίς έγκριση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή. Δεν εντάχθηκαν ποτέ στον νόμο 4387 και γι’ αυτό τον λόγο δεν εξαιρούνται τώρα.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: