17.3.18

Σσσσσ!...


Σιγή ισχύος από τα ΜΜΕ (Μαρινάκη, Αλαφούζου, Κουρτάκη, Αναστασιάδη κ.λπ.) για τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν» σχετικά με την απόρρητη έκθεση της Novartis τον Φεβρουάριο του 2017.

Σιγή ιχθύος και...

από τα κόμματα της Ν.Δ. για τις καραμπινάτες αποκαλύψεις σε βάρος των στελεχών της από την ίδια την εταιρεία. 

Ουδόλως ενδιαφέρθηκαν για το πώς γνώριζε ήδη τότε η εταιρεία ποιοι υπουργοί φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, με τους οποίους συνιστούσε μάλιστα στους συνεργάτες της να μην έχουν καμία επαφή!

Το μόνο που αναδεικνύουν σήμερα είναι η βαρυσήμαντη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα για τη λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα. 

Αυτοί οι θεσμοί είναι όμως που επιτέλους αντέδρασαν στις αθέμιτες πρακτικές σε βάρος του δημόσιου ταμείου, αυτοί οι θεσμοί είναι που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα χαμένα 23 δισ. και τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρείας και, τέλος, αυτοί οι θεσμοί είναι που κάποτε οφείλουν να σταθούν εμπόδιο στις ειδικές σχέσεις και κυρίως στην ειδική μεταχείριση επιχειρηματιών και εταιρειών που ενεργούν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. 

Τι από όλα αυτά δεν κατανοεί, άραγε, ο πρώην σύμβουλος της Novartis και νυν διοικητής της ΤτΕ; 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε όλους αυτούς απαντάει η ίδια η πολυεθνική εταιρεία με τον κυνισμό και τους ψυχρούς υπολογισμούς όλων εκείνων που δεν κοιτάζουν τίποτε άλλο πέρα από την καλή φήμη και τα κέρδη τους.

Είναι, όμως, κατάντια ολόκληρα πολιτικά κόμματα να σέρνονται πίσω από το κάρο της μιας ή της άλλης εταιρείας επειδή ίσως ορισμένα στελέχη τους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! 

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: