19.3.18

Ποινή αφαίρεσης βαθμών...

...στον Παναθηναϊκό...

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών μετά την...
...καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος των «πράσινων» ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, Γενς Βέμερ.

Μια υπόθεση που πέρασε από πολλά στάδια, πήρε πολλές αναβολές αλλά τελικά εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνει σε μια πολύ άσχημη κατάληξη για τον Παναθηναϊκό. Η υπόθεση αυτή δεν είναι άλλη από την καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος των «πράσινων» ο Γενς Βέμερ, ζητώντας επιβολή και ενεργοποίηση της ποινής της αφαίρεσης τριών βαθμών από το «τριφύλλι». Μετά την εκδίκαση, ήταν αναμενόμενο πως θα έρθει η απόφαση με το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η οποία θα επιβάλει την αφαίρεση των τριών βαθμών και πράγματι αυτή ανακοινώθηκε επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας (19/03).

Το μόνο θετικό, αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο για τον Παναθηναϊκό, είναι πως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πλευράς του Γενς Βέμερ για την ενεργοποίηση της ποινής. Για να υπάρξει αυτή θα πρέπει να γίνει νέα εκδίκαση, αφού δεδομένα αυτή θα ζητηθεί από τον δικηγόρο του Γερμανού μπακ. Συνεπώς, υπάρχει ένα περιθώριο για να βρουν οι δυο πλευρές μια συμβιβαστική λύση και να αρθεί το αίτημα της πλευράς Βέμερ για αφαίρεση βαθμών. Σε κάθε περίπτωση, για τον Παναθηναϊκό το τυπικό περιθώριο που έχει στην παρούσα φάση είναι τρεις εργάσιμες ημέρες έτσι ώστε να πληρώσει το ποσό που έχει επιδικαστεί στον ποδοσφαιριστή για να αρθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση: «Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση σχετικά με την υπόθεση μεταξύ του ποδοσφαιριστή Jens Alexander Wemmer και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απορρίπτει την αίτηση κατά το σκέλος της ενεργοποίησης. Δέχεται κατά τα λοιπά την αίτηση ως προς το σκέλος της επιβολής ποινής. Επιβάλλει ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του JENS ALEXANDER WEMMER, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 548/2017 τελεσίδικης απόφασης της της Α' Ε.Ε.Ο.Δ της ΕΠΟ, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

 Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: