14.3.18

Θύελλα για τη δήλωση Στόλτενμπεργκ...

...«να τα βρουν μόνοι τους» Αθήνα – Άγκυρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς...

Αντιδράσεις προκαλεί η στάση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με...
το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο ίδιος όχι απλά «νίπτει τας χείρας του» πετώντας το μπαλάκι σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά τονίζει ότι πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, πλέκοντας το εγκώμιο της γείτονος χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Με αφορμή τη στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζει μηδενικού αποτελέσματος τις διπλωματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποφεύγει να πάρει θέση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. Μηδενικού αποτελέσματος οι διπλωματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης. Αναμενόμενο. Ο ένας τους μιλούσε για σύνηθες επεισόδιο και ο άλλος για ομηρία!» έγραψε στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.
 

«Η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά για το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουν να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ...
 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: