31.3.18

ΕΥΑΘ: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε...

Η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβήσσου έχει αφήσει χωρίς νερό μεγάλα τμήματα της Θεσσαλονίκης, με τους...
πολίτες να προμηθεύονται το απαραίτητο αγαθό είτε από πηγές είτε περιμένοντας σε ουρές για να το αγοράσουν από καταστήματα.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα, Παρασκευή (30/03), αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό αυτό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και δεν είναι πόσιμο.

«Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή ή φορέα που θα μας το ζητήσει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/03) θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης.

Οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ολοκληρώθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα, ανέφερε ο ίδιος. «Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, ολοκληρώθηκε και υπάρχει τροφοδότηση του δικτύου από την Αραβησσό, τις τελευταίες τρεις ώρες, θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου», είπε ο κ. Κρεστενίτης.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: