21.3.18

Ο Μπάμπης, ο φλου…

Βρε Μπάμπη τι τρέχει εδώ (πότε θα ‘χουμε εκλογές), τον ρώταγες – που λέει και το τραγούδι – κι αυτός σου ‘λεγε φλού φλου, όλα φίλε μου είναι φλου.

Μόνος του, τον…
έκανε τον χαρακτηρισμό, ο Μπάμπης, για τον συνονόματό του τον «Φλου», αλλά, πέραν της πλάκας το σχόλιο του για το πότε θα έχουμε εκλογές ή εν πάση περιπτώσει, ποια θα ήταν η καλύτερη στιγμή για την κυβέρνηση ήταν πράγματι… φλου:

Οι εμπλοκές με τα διπλωματικά και οι τριβές με την Τουρκία τους έκαναν όλους πιο σκεπτικούς. Εκεί που έλεγαν όλοι ας τους αφήσουμε να δουλέψουνε να πάνε όλα ομαλά, πλέον η αγορά συζητά δύο πράγματα τα οποία όμως είναι και ευκαιρίες για τον πρωθυπουργό. Ευκαιρίες, φυσικά, για να κάνει τις εκλογές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πρώτη είναι τον Μάιο, στην τελευταία αξιολόγηση. Σε αυτή θα υπάρχει το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, στο οποίο θα υπάρχει συμφωνία για το χρέος, θα έχει τελειώσει το stress test των τραπεζών και βέβαια θα υπάρχει η έξοδος με τους όρους του ΔΝΤ. Το τελευταίο είναι και το πιθανό σημείο εμπλοκής. Εάν ο Τσίπρας θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό και να πάει σε εκλογές, τότε θα έχει την ευκαιρία του.

Το σενάριο αυτό δεν πολυαρέσει, είναι το σενάριο ανάγκης.

Το άλλο που είναι πιο ομαλό έρχεται τον Οκτώβριο. Τότε θα έχει κλείσει η αξιολόγηση, θα έχουμε βγει από το μνημόνιο και θα έχει να παρουσιάσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα υπάρχει ένας δανεισμός από τις αγορές, οπότε θα νιώθεις μια ασφάλεια, ενώ ελπίζουν ότι τότε τα «κόκκινα» δάνεια θα έχουν ρυθμιστεί. Και πάλι τότε κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία για εκλογές. Γιατί, θα υπάρχει και ένα κενό ελέγχου μεταξύ της λήξης των μνημονίων και του εξαμήνου που θα γίνει ο πρώτος έλεγχος. Είναι ένα σημείο φλου artistic, το οποίο και ο Μπάμπης μπορεί να το αξιοποιήσει ως Μπάμπης φλου, αλλά καλύτερα θα μπορέσει να το αξιοποιήσει ο κ. Τσίπρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: