19.3.18

Η σαιξπηρική αφιέρωση Βαρουφάκη σε Λαγκάρντ...

Είναι λάτρης του Σαίξπηρ και αυτό… βγαίνει στα βιβλία του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης λοιπόν επέλεξε να αναφερθεί άλλη μία φορά στον μεγάλο άγγλο συγγραφέα, επ’ αφορμής της...
ομιλίας του, απόψε, στο Λονδίνο.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραλληλίζει πολλά από τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, με περιστατικά, συμπτώσεις, διαλόγους των σαιξπηρικών ηρώων, τους οποίους όπως αναφέρει έχει μελετήσει, αρχικά στο πλαίσιο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας.

«Δεν μελετήσαμε ποτέ Σαίξπηρ στα σχολεία μας γιατί είχαμε τους δικούς μας σπουδαίους συγγραφείς: Ευρυπίδη, Σοφοκλή» είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, ερχόμενος στα της Ελλάδας και στα όσα έζησε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών. Σχολιάζοντας την ατάκα του επιλόγου του Μάκβεθ, ότι «τα χέρια μου είναι τόσο βαθιά βουτηγμένα στο αίμα, που είναι πιο εύκολο να συνεχίσω μέσα στο χάος, παρά να σταματήσω», προχώρησε και στον… απαραίτητο παραλληλισμό.

«Στην πρώτη συνάντησή μου με την Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του ΔΝΤ μου είπε σχετικά με το ελληνικό χρέος ότι η Ε.Ε. επένδυσε τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στις προτάσεις για το χρέος της Ελλάδας, που είναι αδύνατο να επιστρέψουμε πίσω», είπε, συνεχίζοντας «Και σκέφτηκα: Ω Θεέ μου, μήπως να της πω τη φράση αυτή από τον Μάκβεθ;».

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: