14.3.18

Αλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει...

Σε κάποιους δεν άρεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, γιατί το εξώφυλλο κοσμούσαν τα...
πρόσωπα τεσσάρων παραγόντων - επιχειρηματιών που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο. Κατά την άποψή τους, το πρόσωπο θα έπρεπε να είναι μόνο ένα, του Ιβάν Σαββίδη.

Θα είχαν δίκιο, αν το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είχε παρελθόν και αν οι τέσσερις -άμεσα ή έμμεσα- μεγαλοπαράγοντες δεν είχαν συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την κατάσταση.

Η άποψή τους, εντελώς συμπτωματικά, τυχαίνει να είναι ίδια με την άποψη φιλελεύθερης εφημερίδας, που χθες, στο κύριο άρθρο της και με αφορμή όσα έγιναν στην Τούμπα, κατέληγε στο συμπέρασμα πως με την «πρώτη φορά Αριστερά» γίναμε και «πρώτη φορά Κολομβία». Ουαί υμίν...

Η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί συστηματικά με όλα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών και με όλες τις σκοτεινές υποθέσεις με τις οποίες κατά καιρούς συνδέονται το ποδόσφαιρο, οι επιχειρηματίες και τα μέσα ενημέρωσης. Και έχει γράψει αρκετά για τον καθέναν.

Συνεπώς, όλοι εκείνοι -και ειδικά οι πολιτικοί- που βγήκαν χθες κραδαίνοντας το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» ως τρόπαιο στις τηλεοπτικές εκπομπές, όπου πρωταγωνιστούν, επιβεβαιώνουν απλά την απύθμενη υποκρισία τους.

Βρίσκονται στην κόλαση και παριστάνουν τους αγγέλους. Στρέφονται ενάντια σε έναν μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου και υπεύθυνο για τα έκτροπα της Κυριακής, για να καλύψουν και να εξυπηρετήσουν κάποιον από τους υπόλοιπους.

Ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι τους και ας αφήσουν έξω από αυτό την εφημερίδα μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Το απαράδεκτο περιστατικό της Κυριακής, με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο ζωσμένος με όπλο, είναι απλώς το τελευταίο επεισόδιο ενός σίριαλ που παίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Τα πρόσωπα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, μαζί με τους «δορυφόρους» τους, είναι περισσότερα από τους τέσσερις που αναδείξαμε στο πρωτοσέλιδό μας.

Ακριβώς γι' αυτό, η κυβέρνηση όφειλε εδώ και πολύ καιρό να έχει προχωρήσει με πυγμή στην εξυγίανση στον χώρο του ποδοσφαίρου, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει ορισμένα στελέχη της.

Ακόμα και τώρα, όμως, δεν είναι αργά. Εξυγίανση ή τώρα ή ποτέ...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: