14.3.18

''Αποδείχθηκε ο καλύτερος φίλος των εχθρών του ΠΑΟΚ''...

''Η ΝΔ έχει χάσει τη σοβαρότητά της'', είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τον Ιβάν Σαββίδη (Βίντεο)...

Ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών, μίλησε στην «Πρώτη Είδηση» και την ΕΡΤ για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, «Η θέση ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος νομίζω ότι...
είναι αποδεκτή από όλους. Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα της διαχείρισης. Νομίζω ότι η επιλογή της προσωρινής διακοπής του πρωταθλήματος είναι σωστή μέχρι να δούμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα, όπως σωστό είναι το ότι εκπρόσωποι της FIFA έρχονται εδώ, ο τρόπος που διοικείται το ποδόσφαιρο, έχει τους δικούς του κανόνες. Η παθογένεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαχρονική. Θεωρώ θετική τη στάση των φιλάθλων οι οποίοι έδειξαν ψυχραιμία και ωριμότητα. Ο συγκεκριμένος παράγοντας αποδείχθηκε ο καλύτερος φίλος των εχθρών του ΠΑΟΚ.

Ενώ σχετικά με τη διαπλοκή πολιτικής, media και αθλητισμού και το ότι χρεώνουν τον Ιβάν  Σαββίδη στην κυβέρνηση, σχολίασε, «Αυτό θα έλεγα ότι ισχύει για κάθε έναν που βρίσκεται στην κυβέρνηση και για κάθε κυβέρνηση, το να προσέχει τις παρέες της, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιου είδους σχέσεις που θα μπορούσαν να ρίξουν στα μαλακά τον κ. Σαββίδη για ό,τι έχει κάνει. Η ΣΕΚΑΠ είναι μια αγοραπωλησία που έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά και από κει και πέρα υπήρξε ενσυνείδητα ένα θέμα προστίμου που αφορούσε την παλιά διοίκηση το οποίο είχε αφεθεί αναπάντητο ως πρόβλημα. Το πρόστιμο διεκδικείται από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μακάρι το σθένος, την αποφασιστικότητα που δείχνει τώρα η κυβέρνηση απέναντι στον κ. Σαββίδη και εντός εισαγωγικών την δικιά της διαπλοκή να την έδειχνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους όσοι τα προηγούμενα 30-40 χρόνια αποτελέσαν την πραγματική διαπλοκή».

Για την κριτική της ΝΔ, «Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει πάρα πολλά τα περισσότερα από αυτά είναι για να τα πετάς στο καλάθι των άχρηστων, αντιλαμβάνεστε πλέον ότι έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που έχει χάσει τη σοβαρότητά της χάριν μια τυφλής πολιτικής. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν οδηγηθεί τόσες σοβαρές υποθέσεις στη δικαιοσύνη όσο τα 3 τελευταία χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν πρέπει να στήνεται στον τοίχο και να βγάζουμε εμείς δικαστικές αποφάσεις στα πλατό των στούντιο».

Ενώ για τη Novartis, «Πέρα του ότι έχουμε νέα στοιχεία το θετικό είναι ότι πριν 1,5 μήνα που έχει ξεκινήσει αυτή η υπόθεση πλέον όλοι παραδέχονται την ύπαρξη αυτού του σκανδάλου. Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και τώρα κοιτάμε εάν υπάρχει και το σκέλος των ποινικών ευθυνών. Ας σοβαρευτούμε, ας μιλήσουμε με στοιχεία και ας αρπάξουμε την ευκαιρία ως πολιτικό σύστημα για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να επανακτήσει την αξιοπιστία του.Με το κουκούλωμα και τη συγκάλυψη η αξιοπιστία δεν επανακτάται. Πρόκειται για τορπίλη στα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αν δεν μπορέσουμε να απαντήσουμε στα εύλογα ερωτήματα των πολιτών».

Για τους στρατιωτικούς και τις δηλώσεις Καμμένου, «Θέλουμε να λήξει σύντομα και αισίως, η κυβέρνηση δεν χάνει χρόνο, το παρακολουθεί με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα από την αρχή. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός που συμβαίνουν κατά κόρον. Άστοχη η φράση του κυρίου Καμμένου περί ομηρίας και εμείς ως χώρα δεν θα πρέπει να εμπλακούμε στους αντιφατικούς και επικίνδυνους χειρισμούς της άλλης πλευράς. Και οι υπουργοί εθνικής άμυνας κάνουν λάθη όπως και κάθε άνθρωπος. Οπωσδήποτε χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ταυτοχρόνως, βλέπετε ότι δεν δείχνει μια στάση αποχώρισης η χώρα, κάνει τις κινήσεις που πρέπει. Πέρα από τις επίμαχες δηλώσεις υπάρχει και το παρασκήνιο και σας διαβεβαιώ ότι με ψυχραιμία κινείται η κατεύθυνση ώστε να έρθουν οι δυο άνθρωποι πίσω».

Για το αν φοβάται μήπως ζητήσουν ανταλλάγματα από την Τουρκία, «Αν μιλάτε για τους Τούρκους που βρίσκονται εδώ πέρα και έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο δεν χωρούν συμψηφισμοί, σε καμία περίπτωση».

Για την οικονομία και το έργο που επαναλαμβάνεται με το ΔΝΤ, «Ποτέ δεν φύγαμε από αυτό το έργο. Δεν θυμάμαι καμία αξιολόγηση που να μην είχε τέτοιου είδους αντιφατικές δηλώσεις. Ο καθένας μίλαγε από τη δική του οπτική. Πάντα του ΔΝΤ ήταν σε μια σειρά ζητήματα πιο σκληρό, πιο ακραίο. Υπάρχουν συμφωνημένα βήματα και δεν μπορούμε σε κάθε αξιολόγηση να τα βάζουμε στο τραπέζι γιατί έτσι υπονομεύουμε την αξιοπιστία των συζητήσεων. Η προοπτική της μείωσης του αφορολόγητου συνδυάζεται από ένα άλλο πακέτο ταυτόχρονων μέτρων, το λεγόμενο αντιμέτρων που προβλέπονται στον συγκεκριμένο χώρο. Η απάντηση δίνεται από την ίδια την πορεία της ελληνικής κυβέρνησης, όπου η οικονομία είναι θετική τους τελευταίους μήνες».

Σχετικά με το κλίμα που δημιουργείται έναν εύκολο δρόμο προς την έξοδο στις αγορές και το μνημόνιο, τόνισε, «Δεν είναι έτσι η πραγματικότητα και δεν θα πρέπει να δημιουργούμε μια τέτοιου είδους εσφαλμένη εντύπωση. Δεν θα πρέπει να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το γεγονός ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 θα είμαστε με περισσότερη ελευθερία κινήσεων, προφανώς χωρίς νέο πακέτο. Τι κρίνεται μετά το 2018; Το να μπορέσουμε να μπολιάσουμε αυτή την εφαρμοζόμενη πολιτική με δικά μας σχέδια και μέτρα.Ο δρόμος έχει καλές και κακές στιγμές όπως είχε όλη η προηγούμενη πορεία, αυτά πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος. Δεν βοηθάει το να δημιουργούμε ψεύτικες εντυπώσεις»...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: