14.3.18

Πειθαρχική δίωξη κατά ΠΑΟΚ-Σαββίδη...












Μέχρι και με υποβιβασμό απειλούνται οι Θεσσαλονικείς...

Με βαρύτατες ποινές απειλούνται πλέον Ιβάν Σαββίδης και ΠΑΟΚ, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη βάσει του...
άρθρου 19 περί απειλών «αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές».

Η δίωξη αυτή σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας απειλείται εκτός από πρόστιμο με αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδο σε γήπεδο από τρία έως πέντε χρόνια. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρώ, αφαίρεση βαθμών, ακόμη και με υποβιβασμό ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Τι προβλέπει το άρθρο 19:

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: