19.3.18

"Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα...


...για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω...".

«Καρφιά» μεταξύ Τσακαλώτου και Στουρνάρα...
Σε ένα άτυπο «ντιμπέιτ» εξελίχθηκε η συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Στουρνάρα στην...
παρουσίαση της έκθεσης του ΙΟΒΕ, σήμερα, σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου αντάλλαξαν «καρφιά».

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας το εξής: «Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω, αφού φύγουν». «Δεν θα υπάρχει δράμα μπορούν να φύγουν οι κάμερες» απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του σχετικά με την άποψη του κ. Στουρνάρα για τη μετάβαση στην μεταμνημονιακή εποχή με προληπτική γραμμή στήριξης και την ανάγκη αύξησης των αποταμιεύσεων τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί μαζί του και ότι «θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών» του.

Ο πρώην υπουργός ανταπάντησε διαφωνεί με όσα λέει ο νυν υπουργός. «Ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται. Εγώ όμως πιστεύω ότι δεν είναι μόνο η ζήτηση που μετράει αλλά και η προσφορά» είπε.

Νωρίτερα οι δύο άνδρες αντιπαρατέθηκαν για τις μη συστηματικές τράπεζες με τον υπουργό να αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι συνεταιριστικές και αναπτυξιακές τράπεζες και τον διοικητή της ΤτΕ να διαφωνεί ακόμα μία φορά λέγοντας ότι απέτυχαν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: