19.3.18

Από το μηδέν η δίκη για τα επισφαλή δάνεια...

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο...του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των επισφαλών δανείων, που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η υπόθεση ύστερα από ενάμιση χρόνο συνεδριάσεων, αναβλήθηκε για τις...
3 Δεκεμβρίου 2018.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη υπέβαλε αίτημα αποχής, ενώ επρόκειτο να κριθεί αίτημα εξαίρεσής της που είχαν υποβάλει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων. Το αίτημα της κ. Κουτέρη έγινε δεκτό, ενώ λίγο πριν, είχε καταθέσει αντίστοιχο αίτημα σύνεδρος του δικαστηρίου, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να συνυπάρξει στην Έδρα με την πρόεδρο.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε αναβολή της δίκης, η οποία αν και είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, δεν είχε προχωρήσει καν στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.

Έτσι η εκδίκαση θα ξεκινήσει από το μηδέν κατά τη νέα δικάσιμο που ορίστηκε να εισαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάζονται 35 συνολικά κατηγορούμενοι, οι οποίοι εμπλέκονται στις δανειοδοτήσεις του ΤΤ επί εποχής Άγγελου Φιλιππίδη την περίοδο 2008 - 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ένα μέλος της έδρας του δικαστηρίου (η εφέτης Αναστασία Πρίφτη) είχε υποβάλει αίτηση αποχής από τη διαδικασία, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο, πλην όμως με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η αίτηση απορρίφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: