14.3.18

Πλειστηριασμοί: Συγκρούσεις με ΜΑΤ και τραυματίες...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ...

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από συμβολαιογραφείο επί της  οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, όπου μέλη της...
...Λαϊκής Ενότητας διαμαρτύρονται και αυτή την Τετάρτη για τον εκπλειστηριασμό της λαϊκής περιουσίας, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Μερίδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στα ΜΑΤ , οι οποίοι τους απώθησαν με τη βία. Από την ένταση έχει τραυματιστεί τουλάχιστον ένα άτομο, ένας φωτορεπόρτερ, ενώ έχει γίνει και μία σύλληψη.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μια διμοιρία έχει αποκλείσει την είσοδο και δεν επιτρέπει την προσέγγιση κανενός ενώ στο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκονται άλλες τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.



Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα». 

Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ. 

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης

Αυτή είναι η δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο καθώς πριν δυο ώρες είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Μπόταση, πάλι στα Εξάρχεια. 

Στο πλευρό τους βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έφτασε στο σημείο γύρω στις 10 το πρωί. 

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανάρτησε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από το σημείο, κάνοντας λόγο για «έγκλημα φυλασσόμενο από αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα στο συμβολαιογραφικό γραφείο αφορά την πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη Γ.Π. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται,  πρόκειται για διαμέρισμα 57, 64τμ με αποθήκη και θέση πάρκινγκ που «βγαίνει στο σφυρί για χρέος μόλις 70.000 ευρώ».

«Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση αυτή, προκειμένου να αποτραπεί το προσχεδιασμένο κοινωνικό έγκλημα. Δηλώνουμε στην τραπεζοκίνητη κυβέρνηση Τσίπρα και στους πραιτοριανούς ΜΑΤατζήδες της, ότι ο Αγώνας μας θα κλιμακωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος. 

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: