21.3.18

Αυξάνεται το ενοίκιο στη Digea λόγω Mega...

Tην περασμένη εβδομάδα ο ιδιώτης πάροχος δικτύου, η Digea, κατέβασε τον διακόπτη στο περιφερειακό κανάλι των Κυκλάδων, τον δημοτικό σταθμό...
...Σύρου Αιγαίο TV, γιατί της χρωστάει 10.000 ευρώ.

Και δεν περίμενε ούτε μία ημέρα, αφού ο Δήμος είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία και την πληρωμή των ενοικίων. Και, φυσικά, η μεγάλη απώλεια είναι το Mega.

Το κόστος της ψηφιακής μετάδοσης του σήματος του Mega και του Αιγαίο TV δεν θα το αναλάβει η Digea αλλά οι υπόλοιποι πελάτες-τηλεοπτικοί σταθμοί! Πρόκειται για όρο της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι πάροχοι περιεχομένου με την Digea, ο οποίος ορίζει ρητά ότι αν κάποιος σταθμός, για οποιονδήποτε λόγο, σταματήσει να εκπέμπει το κόστος ενοικίου επιμερίζεται στους υπόλοιπους σταθμούς, ανά περιοχή κάλυψης. Πρακτικά, δηλαδή, το κόστος ενοικίασης του Mega, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο τον χρόνο, θα επιμεριστεί στα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και το κόστος του Αιγαίο TV στα άλλα περιφερειακά κανάλια των Κυκλάδων.

Εξαιτίας του όρου αυτού, από το 2014 έχουν βάλει λουκέτο περισσότερα από 10 τοπικά κανάλια, καθώς το κόστος ενοικίασης είναι δυσβάσταχτο. Η Digea στις οικονομικές καταστάσεις για το 2016 καταγράφει έσοδα από τα ενοίκια των πανελλαδικών καναλιών ύψους 10.397.585 ευρώ και από των περιφερειακών ύψους 3.339.058 ευρώ.

Καταδεικνύεται έτσι, τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση, ότι το δικαίωμα εκπομπής στην ελεύθερη τηλεόραση έχει παραδοθεί από το Δημόσιο σε μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία όχι μόνο έχει κέρδη αλλά και έχει αναχθεί, χωρίς έλεγχο, σε ελεγκτή της εκπομπής των τηλεοπτικών καναλιών.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: