14.3.18

"Το GREXIT δεν είναι πλέον απίθανο"...

LIVE η συνέντευξη Τύπου της FIFA: "Το GREXIT δεν είναι πλέον απίθανο"H συνέντευξη Τύπου της FIFA...

Λίγη ώρα μετά την συνάντηση του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο Αυστριακός παράγοντας που...

είναι πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ (και κατ΄επέκταση του ελληνικού ποδοσφαίρου) θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις και θα δώσει το στίγμα για το τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα.

-Η συνέντευξη Τύπου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12:00, ωστόσο ο κ. Χούμπερτ και οι υπόλοιποι παράγοντες των FIFA, UEFA αποχώρησαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού λίγο μετά τις 12:00, οπότε θα υπάρχει καθυστέρηση.
-«Εμείς είμαστε εδώ για να συμβουλέψουμε, όχι για να αποφασίσουμε ή να επιβάλλουμε», σχολίασε πριν ξεκινήσει η συζήτηση με τον Υφυπουργό ο κ. Χούμπελ

-Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου

"Καλημέρα και χαίρομαι που είστε εδώ και βλέπω ότι είστε πολλοί κι αυτοί δείχνει το ενδιαφέρον σας.
Έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά κι αυτό θα κάνω και σήμερα.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που είχε προκύψει με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Δεν ήρθαμε εδώ για να αποτελέσουμε τη σκιώδη διοίκηση. Ήρθαμε εδώ με απόφαση UEFA και ΦΙΦΑ για να βοηθήσουμε τη νέα διοίκηση με το νέο καταστατικό, να την κατευθύνουμε και να παρακολουθούμε την πορεία.

Έχω την αίσθηση ότι αυτή η παρεξήγηση δεν έχει λυθεί ακόμη.Βέβαια μαθαίνουμε ακόμη τη νοοτροπία σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διαφορές στο πως αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις.

Βρήκαμε ένα νέο πρόεδρο γεμάτο ενέργεια, αλλά μετά απ' όλες τις επισκέψεις μας θεωρούμε ότι οι παράγοντες δεν έχουν την ίδια διάθεση να στηρίξουν τις προσπάθειες τους, αλλά κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα και το καλό του παιχνιδιού

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η Επιτροπή δεν είναι εδώ για να αποφασίζω, αλλά για να παρακολουθεί και να στέλνει αναφορές στην FIFA και στη συνέχεια η Διεθνής Ομοσπονδία λαμβάνοντας τις εκθέσεις μας αποφασίσει.

Αυτό συνέβαινε από την αρχή, αλλά κρίθηκε επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όλα έγινα τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές τα οποία ευγενικά θα πω ότι ήταν απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα!

Το ξέρετε πολύ καλύτερα ότι είμαστε ξένοι, αλλά παρακολουθούμε τα νέα, τα περιστατικά βίας και επειδή όλοι αγαπάμα  το ποδόσφαιρο σας ρωτώ πως μπορεί να φέρεις οικογένειες, παιδιά στο γήπεδο. Ξέρω ότι και εκτός γηπέδο επικρατεί η βία, εκβιασμοί κι όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα.

Αυτή η συμπεριφορά που επικρατεί μας οδήγησαν εδώ για να βοηθήσουμε στα σωστά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, τα οποία πρέπει να υλοποιήσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια.
Κι εσείς οι δημοσιογράφοι γιατί πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε αδιέξοδο και το GREXIT δεν είναι απίθανο!

Είχαμε μια συνάντηση πριν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπου συζητήθηκε πως μπορεί η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια μπορεί να λύσει τ πρόβλημα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέληση να παρέμβει στα του ποδοσφαίρου, απλά η απόφαση της αναβολής πάρθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η συζήτηση περιστράφηκε για το πως ΕΠΟ και Πολιτεία μπορούν να βρουν λύσεις για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και μας υποσχέθηκαν ότι θα τις βρουν!

Θα επαναλάβω με κίνδυνο να γίνω βαρετός. Δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε, αυτό θα το κάνει η ΕΠΟ, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να επιβλέπουμε και να βοηθάμε,

Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου είναι ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, κι εδώ ζητώ και τη δική σας βοήθεια, τη βοήθεια του Τύπου, τα όπλα πρέπει να εξαφανιστούν από το ποδόσφαιρο. Ο στόχος είναι η νίκη, αλλά δεν μπορεί να έρθει με όπλα και εκβιασμούς!

 Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός το να γίνονται αγώνες χωρίς κόσμο κι αυτό έχει επιπτώσεις και στην Εθνική.
Αναρωτιέμαι πως οι ομάδες σας παίζουν στην Ευρώπη όλα γίνονται σωστά;
Ως πατέρας δεν θα έπαιρνα τα παιδιά μου στο γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους στην Ελλάδα!

Πρέπει να υποβάλλουμε μια αναφορά στη ΦΙΦΑ και φυσικά μπορώ να σας πω ότι δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση. Δεν μπορώ να ξέρω τι απόφαση θα πάρει το συμβούλιο, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ μεγάλο το εύρος των ποινών.
Ξαναζητώ τη βοήθεια σας για την εξάλειψη της βίας, η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία αλλά εκεί που τελειώνουν τα δικαιώματα μου αρχίζουν του άλλου και πρέπει να υπάρχει σεβασμός αλλά και στήριξη προς την Ελληνική Ομοσπονδία προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: