13.3.18

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι του MEGA...

...κατά της απόφασης ΕΣΡ...

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν άμεσα οι εργαζόμενοι του MEGA και με ασφαλιστικά μέτρα θα...
ζητήσουν προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία τερματίζει τη λειτουργία του καναλιού της Μεσογείων.

Με εμφανή απογοήτευση αλλά και δείχνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τη δικαίωσή τους τον αγώνα οι εργαζόμενοι του MEGA, όμηροι επί μαι διετία και απλήρωτοι επί 16 μήνες, βρέθηκαν έξω από το ΕΣΡ και ξεκαθάρισαν ότι παράλληλα θα πιέσουν το διοικητικό συμβούλιο του καναλιού να καταθέσει και αυτό ως οφείλει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της απόφαση του ΕΣΡ.

Αυτό μάλιστα απάντησε και ο Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, που σε σχετική μας ερώτηση τόνισε ότι «αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας...» Ο ίδιος σημείωσε ότι τα συμπληρωματικά στοιχεία που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος του MEGA σήμερα (13/3) δεν ελήφθησαν υπόψιν καθώς είχε βγει απόφαση από το ΕΣΡ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι καθώς επρόκειτο απλά για το πρόγραμμα του καναλιού από το οποίο φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές.

Ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβάνονταν σχέδιο για τη λειτουργία του καναλιού από εδώ και στο εξής αλλά αναφορές στο προηγούμενο που είχε εκπονηθεί για τη συνέχιση του MEGA ως γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα το οποίο και θα τροποποιηθεί αναλόγως ώστε το κανάλι να λειτουργεί ως θεματικό. Ως προς το προσωπικό το μόνο που αναφέρονταν ήταν ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερος από τους 50 που υποχρεώνει η νομοθεσία.
   
Η Ανεξάρτητη Αρχή ακολουθώντας ουσιαστικά το γράμμα του νόμου σημειώνει στην απόφασή του ότι «αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικό σταθμός με τον διακριτικό τίτλο "MEGA CHANNEL" εμπίπτει στην ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει την λειτουργία». Με την απόφαση διαφώνησαν τρία (από τα εννέα) μέλη του ΕΣΡ τα οποία επέμειναν ότι το κανάλι της Μεσογείων δεν εμπίπτει στην προαναφερόμενη διάταξη προτείνοντας ουσιαστικά να γίνει αποδεκτό το αίτημα και να συνεχίσει το MEGA να εκπέμπει ως μη ενημερωτικό κανάλι μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: