29.3.18

Δεν βγαίνει από το τηλεκοντρόλ το MEGA...

Το «πολύ σκληρό για να πεθάνει» MEGA, συνεχίζει να εκπλήσσει τη μιντιακή αγορά. Ο τίτλος έχει αποδοθεί στο πολύπαθο κανάλι από τον...
Λευτέρη Κρέτσο, γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σε συνέντευξή του τον Αύγουστο του 2017, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αντοχή του MEGA να παραμένει στο τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών και επιπλέον να κρατάει «μπετόν αρμέ» τα ποσοστά του είναι αξιοσημείωτη. Αναφορικά με τα νούμερα τηλεθέασης του Μαρτίου του 2108 σε σχέση με εκείνα του Μαρτίου του 2017 η απώλεια για το MEGA ήταν η ελάχιστη. Δεδομένου μάλιστα της προβολής μόνο επαναλήψεων παλιών ελληνικών σειρών έναντι των νέων προγραμμάτων των άλλων καναλιών, η απώλεια αυτή αξιολογείται ως μηδαμινή.

Αναλυτικά και για τη ζώνη prime time, ο φετινός Μάρτιος έκλεισε για το MEGA με ποσοστό 7,7% ενώ πέρσι τον αντίστοιχο μήνα το ποσοστό ήταν 8,3% (απώλεια 0,6%). Η απώλεια που καταγράφεται είναι η μικρότερη από όλα τα άλλα κανάλια που επίσης καταγράφουν απώλειες (ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, ΕΤ1 και ΕΤ2). Συγκεκριμένα ο πιο χαμένος στη ζώνη prime time σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο είναι ο ΣΚΑΙ που είδε τα ποσοστά του να μειώνονται κατά 6,5 μονάδες (αιτία το Survivor που πέρσι έδινε μεγαλύτερα ποσοστά από το φετινό). 

Ο Μάρτιος του ’18 (prime time) κλείνει με 21,7% ενώ ο Μάρτιος του ’17 είχε ποσοστό 28,2%. Απώλεια σημαντική έχει και ο ΑΝΤ1 (4,3 μονάδες) με το φετινό Μάρτιο στο 9% και πέρσι το ίδιο διάστημα στο 13,3%. Ο ALPHA και το Epsilon κέρδισαν 2,9 και 1 μονάδα αντίστοιχα από πέρσι τον Μάρτιο, ενώ η ΕΡΤ έχασε και στα δύο κανάλια, ΕΤ1 και ΕΤ2 από 0,2 έως 1.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: