13.3.18

«Καυτή» αλληλογραφία μεταξύ Novartis και Σαμαρά...

Δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό για ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης, ακόμα μία ιδιόχειρη του ιδίου με δύο αριθμούς τηλεφώνου και ένα όνομα, αλλά και...
cd με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας διαβιβάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη επιστολή της εταιρίας έχει ημερομηνία του 2013 και έχει κοινοποιηθεί επίσης στον πρώην υπουργό Υγείας τη Νέας Δημοκρατίας, Αδρέα Λυκουρέτζου, στον βουλευτή του κόμματος, Θανάση Μπούρα και στον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η δεύτερη του 2014 στον τελευταίο και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Η μια αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στο ιδιόχειρο κείμενο σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού προς το Κωνσταντίνο Φρουζή, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Επίσης, το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.

Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης είναι προγραμματισμένη απόψε η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ο Ε. Βενιζέλος προσέρχεται και για τη παροχή εξηγήσεων ως εξεταζόμενο πρόσωπο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: