27.4.18

Ελπίδα για την απονομή του 0,3% από την TV...

...για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες...

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 2328/95 για την απόδοση ποσοστού 0,3% από τον τζίρο των καναλιών υπέρ των ατόμων ειδικών δεξιοτήτων (τυφλών), διαφαίνεται σοβαρή ελπίδα να...
προχωρήσει επιτέλους η απόδοση του εν λόγω ποσοστού. Με απόφαση του υπουργού Νίκου Παππά, ορίστηκε η τελική Επιτροπή για τον καταλογισμό των ποσών και την απόδοσή τους στους δικαιούχους. 

Στην Επιτροπή μετέχει και εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ, όπως και του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την απόφαση, η επιτροπή «συντάσσει πράξεις καταλογισμού, θέτοντας προθεσμία καταβολής του παραπάνω ποσού από τις εταιρείες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών (υπόχρεους), κατανέμει τα ποσά που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στους δικαιούχους, μεριμνά για την κατάθεση των ποσών αυτών σε ειδικό λογαριασμό καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ελέγχει την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας σχετικά με τη διάθεση του ποσού με βάση τα υποβαλλόμενα σε αυτήν παραστατικά στοιχεία από τους δικαιούχους».

Στην επιτροπή μετέχουν οι: Γιαμουρίδης Ιορδάνης, της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της ΓΓΕΕ, Προβελεγγίου Βασιλική – Ελένη, της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Πολυδώρου Άννα, του υπουργείου Οικονομικών, Μαργιόλας Ηλίας, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, και Γεωργόπουλος Ευστάθιος, νομικός σύμβουλος της ΕΙΤΗΣΕΕ.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: