7.4.18

«11 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά»...

Αποτέλεσμα εικόνας για μπακαρι χεντερσονΤο βούλευμα για τη δολοφονία του Αμερικανού στον Λαγανά...

Η πρωτοφανής αγριότητα των δραστών της δολοφονίας του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον, το περασμένο καλοκαίρι στον Λαγανά, περιγράφεται με...
ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις 55 σελίδες του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Για το άδικο τέλος του νεαρού από το Όστιν του Τέξας, οι δικαστές «δείχνουν» το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας σε εννέα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με έναν ακόμα δράστη, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ποτέ και αναφέρεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για βαρύτατα αδικήματα που επισύρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης. Συγκεκριμένα, έξι από τους εννέα θα δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για το αδίκημα «της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Οι δικαστές ζητούν, επίσης, να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση των 7 δραστών που έχουν προφυλακιστεί επισημαίνοντας «την απροκάλυπτη σε δημόσια θέα δράση τους, την ολοκλήρωση της δράσης τους παρά την εναντίωση παρευρισκόμενων τρίτων προσώπων, τη μη αποτροπή αυτών από την ολοκλήρωση της πράξης τους ακόμα και όταν ο παθών ήταν αναίσθητος στο οδόστρωμα, την εκδήλωση ιδιαίτερης σκληρότητας, ακραίας βίας και μίσους, την έλλειψη σημαντικής αφορμής καθώς και προηγούμενης σχέσης με το θύμα».

Ο καβγάς μεταξύ της παρέας του Μπακαρί και της ομάδας των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα. Όπως τονίζεται στο βούλευμα, 11 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για το θάνατο του νεαρού Αμερικανού. «Είναι χαρακτηριστική η ανεπανάληπτη συχνότητα των χτυπημάτων καθώς, καθ’ όσον το συμβάν που αρχίζει με το πρώτο χτύπημα, διήρκεσε μόλις ένδεκα (11) δευτερόλεπτα από ώρα 03.15.22 έως 03.15.33» επισημαίνουν οι δικαστές.

Ο έλληνας μπάρμαν

Καταπέλτης είναι το βούλευμα και για τον έλληνα μπάρμαν που εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, «με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους ως άνω δράστες κατά τη διάρκεια της άδικης πράξης της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία την οποία αυτοί διέπραξαν και στην εκτέλεση της κύριας αυτής άδικης πράξης, τη δε πράξη του αυτή διέπραξε σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας. 

Ειδικότερα, στον πιο πάνω τόπο και χρόνο και περί ώρα 03.16.00 ενώ καταδίωκε τον ως άνω παθόντα Χέντερσον Μπακαρί μαζί με άπαντες τους λοιπούς κατηγορουμένους καθώς και έναν άγνωστο κατά την κύρια ανάκριση δράστη, οι οποίοι είχαν συναποφασίσει να τον σκοτώσουν, γεγονός που αυτός γνώριζε, απώθησε βίαια τον παθόντα, με αποτέλεσα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να επιπέσει στο πίσω μέρος σταθμευμένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου χτυπώντας με την αριστερή πλευρά του σώματός του και με τον τρόπο αυτό βοήθησε εν γνώσει του σπουδαία, τον 1ο κατηγορούμενο, τον 5ο, τον 6ο, τον 7ο, τον 8ο, τον 9ο καθώς και τον άγνωστο δράστη να τον προλάβουν να του επιτεθούν και να του επιφέρουν γρονθοκοπήματα και λακτίσματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο».

Τα χαρακτηριστικά του «αγνώστου»

Ο «άγνωστος» δράστης, τον οποίο οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν, παρότι η δολοφονία είχε καταγραφεί καρέ καρέ από κάμερες ασφαλείας, εκτιμάται ότι ήταν περίπου 20 ετών, είχε ύψος 1,80 μ. και κοντά καστανά μαλλιά, ενώ φορούσε λευκή μπλούζα με μακριά μανίκια, τζιν βερμούδα και ανοιχτόχρωμα παπούτσια.

Ήθελαν να τον σκοτώσουν

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου οι δράστες επιτέθηκαν στο νεαρό τουρίστα με ανθρωποκτόνο σκοπό.

«Στην πράξη τους δε αυτή προέβησαν με σκοπό να προκαλέσουν τρώση εσωτερικού ζωτικού οργάνου του παθόντος και με τον τρόπο αυτό να επιφέρουν το θάνατό του, αποτέλεσμα στο οποίο αυτοί απέβλεπαν ενώ παράλληλα οι λοιποί ως άνω συγκατηγορούμενοί τους επιτίθεντο με σφοδρότητα εναντίον του ως άνω παθόντα με τον ίδιο κοινό ανθρωποκτόνο σκοπό όπως ανωτέρω» τονίζουν οι δικαστές.

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: