30.4.18

«Ημέρα απεργίας, αγώνα και διεκδικήσης η Πρωτομαγιά»...

Αποτέλεσμα εικόνας για συγκεντρωσεισ πρωτομαγιασ θεσσαλιαΝα λάβουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις και να μην εργαστούν παρά μόνο για να καλύψουν αυτές καθέ αυτές τις...
συγκεντρώσεις καλεί τα μέλη της  η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας:

Αγωνίζεται για τη θεσμική θωράκιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέπουν στο δημοσιογράφο να ενημερώνει την κοινή γνώμη τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αγωνίζεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού της ενημέρωσης από αλεξιπτωτιστές και καιροσκόπους του χώρου.

Αγωνίζεται μαζί με το σύνολο των συνδικαλιστικών σωματείων και των εργαζομένων όλης της χώρας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αγωνίζεται ώστε ο δημοσιογραφικός κλάδος, που απειλείται με αφανισμό καθώς τα προβλήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις, να επιστρέψει σε ένα υγιές περιβάλλον.

Κλείνοντας τονίζουμε, ότι η 1η Μαΐου είναι απεργία, ημέρα αγώνα των εργαζομένων, ημέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
Για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι καλούνται να καλύψουν μόνο τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: