26.4.18

«Σφίγγει το στομάχι μας»...

Κικίλιας: Η κυβέρνηση πλήττει την αξιοπιστία της χώρας και τις Ένοπλες ΔυνάμειςΣτο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμη στις φυλακές της Αδριανούπολης αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μέσω...
τηλεοπτικών του δηλώσεων επισήμανε: 

«Σφίγγει το στομάχι μας μετά από δύο μήνες, στους οποίους οι στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας είναι προφανές πως έχει δεύτερες βλέψεις».

«Η βοήθεια των συμμάχων είναι χρήσιμη, αλλά δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι παραμένει στα λόγια», προσέθεσε. Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εδώ και δύο μήνες οι υπουργοί έχουν διαφορετικές απόψεις», υπενθυμίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Άμυνας από την αρχή υποβάθμιζαν το θέμα. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα τα οποία υπάρχουν και προφανώς αυτός που έχει τη διοίκηση έχει και την ευθύνη», υποστήριξε ομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών, σημείωσε πως «όταν η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται, πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας», για να συμπληρώσει: «με την προχειρότητα των χειρισμών, από πλευράς κυβέρνησης, δημιουργείται μείζον θέμα για την εικόνα μας στο εξωτερικό και για την ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: