16.4.18

Δάσκαλος αντιμέτωπος με προσφυγόπουλο...

Δάσκαλος προσπάθησε να εμποδίσει την εγγραφή προσφυγόπουλου σε δημοτικόΕπιχείρησε να εμποδίσει την εγγραφή του παιδιού σε δημοτικό σύμφωνα με καταγγελία...

Τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει ένας δάσκαλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, στην εγγραφή ενός προσφυγόπουλου στο...
δημοτικό σχολείο Θυμιανών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Η ΑΣΕ με ανακοίνωσή της καλεί να απομονωθεί κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική φωνή από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Το περιστατικό με το προσφυγάκι στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, που ήρθε στην δημοσιότητα πρόσφατα, πρέπει να ωθήσει και πάλι εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, απομονώνοντας κάθε ρατσιστική φωνή από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών από μέλος του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου εκλεγμένου με την παράταξη της "Πρωτοβουλίας" , ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει την εγγραφή νέου πρόσφυγα στο δημοτικό με διάφορα προσχήματα.

Ειδικά σήμερα, που από την περιοχή της Μ. Ανατολής έως τα Βαλκάνια μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι, που η χώρα μας για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου συμμετέχει σε πολύ επικίνδυνους για τον λαό σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που οι συνέπειες των επεμβάσεων ανοίγουν και πάλι τους "ασκούς του Αιόλου" στο προσφυγικό, κάθε φωνή, που κρύβει τα αίτια της προσφυγιάς βάζοντάς τα με τα θύματα και αθωώνοντας τους θύτες, που χαρακτηρίζει παιδιά και οικογένειες ως “λαθρομετανάστες”, που σπέρνει στην εκπαιδευτική, κοινότητα το ξενοφοβικό μίσος και μάλιστα με πρόσχημα την γλώσσα, το Πάσχα, το “ανακάτεμα” όπως γράφτηκε…, τότε οι φωνές αυτές είναι ρατσιστικές, επιδιώκουν να δηλητηριάσουν τις παιδικές ψυχές με αντιεπιστημονικές αντιλήψεις, όπως το διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα, τον πολιτισμό, το χρώμα κ.λπ.

Ως ΑΣΕ-ΠΑΜΕ έχουμε πρωτοστατήσει στην στήριξη των προσφύγων, στην εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων ώστε ομαλά να ενταχθούν στην εκπαίδευση, που άλλωστε μαστίζεται στη χώρα μας από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που φθάνει ως τον πόλεμο.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι μεγάλες. Τώρα πρέπει να προχωρήσει η στελέχωση των σχολικών μονάδων με προσωπικό (για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της γλώσσας τους), ιατροφαρμακευτική υποδομή για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση. Αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Ταυτόχρονα, από εδώ και στο εξής η κατάθεση και η εξέταση η κατάθεση ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, να γίνεται σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Καμιά ανοχή σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές συμπεριφορές μισανθρωπιάς. Τέρμα στα "μισόλογα" και τα διάφορα προσχήματα. Τώρα οι συνάδελφοι, οι γονείς και κάθε εργαζόμενος πρέπει να υψώσουν τείχος στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία σε όλες τις μορφές τους. Τώρα, να παλέψουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν με κάθε λογής διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: