30.4.18

Επιστρέφουν στις τράπεζες οι καταθέσεις...

Αύξηση των καταθέσεων κατά περίπου 1 δισ. ευρω παρατηρήθηκε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το... σύνολο των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκε στα 126 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου από 124,9 δισ.ευρώ που ήταν πριν από ένα μήνα. Σε ετήσια βάση οι καταθέσεις κατέγραψαν τον Μάρτιο αύξηση κατά 6,3%.

Αντίθετα συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η μείωση των χορηγήσεων κατά 1% με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος του ιδιωτικού τομέα στις τράπεζες να περιοριστεί στα 180,3 δισ. ευρώ από 182,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Μάρτιο του 2018, ήταν θετική κατά 389 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 172 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 0,1% από 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -0,2% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 225 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 215 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε 4,6% από 2,6% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 164 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 43 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 12 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 36 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -0,8% από -0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, αρνητική κατά 157 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, τον Μάρτιο του 2018, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,2% από -2,4% τον προηγούμενο μήνα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: