17.4.18

"Ο Ερντογάν κινδυνεύει...




...να χάσει κομμάτι από την ίδια του την επικράτεια"...
Στον φόβο της δημοσιογράφου, Μαριάννας Πυργιώτη, για ενα πιθανό θερμό επεισόδιο της χώρας μας με την Τουρκία, ο γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας ηταν...
κάθετος: Δεν πρόκειται να έχουμε κανένα πρόβλημα την επόμενη περίοδο. Δεν πρόκειται να γίνει κανένα θερμό επεισόδιο, όσο κι αν προκαλούν οι Τούρκοι.

Ο δημοσιογράφος του "Εθνους", Γιώργος Καπόπουλος, σχολίασε στην εκπομπή "Η επόμενη μέρα" του Σεραφείμ Κοτρώτσου, τη σημερινή πρόκληση του Τούρκου πρωθυπουργού:

 Τα όσα είπε σήμερα ο Γιλντιρίμ σχετίζονται με την κατάσταση νευρικής κρίσης που πρέπει να επικρατεί στην Αγκυρα τις τέσσερις τελευταίες μέρες. Διότι η πυραυλική επίθεση που δέχθηκε η Συρία, έφερε την Τουρκία στα όρια της περιδίνησης της ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσιγκτον. 

Για τον σουλτάνο, είπε, πως, "ο Ερντογάν κινδυνεύει να είναι ο ηγέτης της Τουρκίας επί της ηγεσίας του οποίου, θα απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας του. 
Ξεκίνησε με μεγαλεπήβολα σχέδια, να κάνει την Συρία σουνιτικό προτεκτοράτο, να γίνει ηγέτης των Μουσουλμάνων, και τώρα κινδυνεύει να χάσει κομμάτι από την ίδια του την επικράτεια"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: