15.4.18

Κίνηση αντεκδίκησης;..

Απόπειρα του πρώην να δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στο περιθώριο. Πικρή ήταν η φετινή οικογενειακή απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο για το Πάσχα εξαιτίας της...
ηχηρής παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με άρθρο του στην πασχαλινή «Καθημερινή» έθεσε εκ νέου το θέμα του μετώπου με το Κίνημα Αλλαγής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο στα όσα επί της ουσίας υποστηρίζει όσο ότι με την παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη βούλησή του να εμπλέκεται στην πολιτική πορεία και στρατηγική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που ο Μητσοτάκης μέσω πολιτικών ελιγμών θέλει να «καθυποτάξει» την πολιτική επικαιρότητα στην ατζέντα του και να διευρύνει την πολιτική απήχηση του κόμματος.

Ο Σαμαράς με το άρθρο του επιχειρεί να στείλει πολλά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Αμφισβητεί ηχηρά τη στρατηγική της Ν.Δ. για κατάκτηση της αυτοδυναμίας που θα της δώσει τη δυνατότητα να επιβάλει το πρόγραμμά της, παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης επιμένει ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει συγκλίσεις και συναινέσεις στα μείζονα θέματα με το Κίνημα Αλλαγής.

Κίνηση αντεκδίκησης;

Συνεργάτες του Μητσοτάκη επισήμαιναν ότι η παρέμβαση Σαμαρά μόνο αθώα δεν είναι, τουλάχιστον ως προς τον χρόνο που εκδηλώθηκε, τονίζοντας ότι αποτελεί ουσιαστικά μια απόπειρα απάντησης στα όσα είπε ο Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Real FΜ, όπου πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναινέσει σε μια εκδοχή λύσης του Σκοπιανού, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει όλο το πλαίσιο της όποιας συμφωνίας πριν τοποθετηθεί, ενώ πρώτη φορά αποδέχθηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει πολιτική εμπλοκή στο ζήτημα της Novartis.

Οι αναφορές αυτές κρίθηκαν ως μια απόπειρα απαγκίστρωσης του Μητσοτάκη από την ακροδεξιά ατζέντα στην οποία είχε συρθεί για καιρό και στροφής σε μια πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση. Το άρθρο Σαμαρά πιστοποιεί ότι η νέα ηγετική ομάδα τελεί υπό τον ασφυκτικό κλοιό των βαρόνων του κόμματος Σαμαρά και Καραμανλή, αν και ο Μητσοτάκης έχει πειστεί ότι μια ενδεχόμενη εκλογική του νίκη και ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία επιδιώκει, θα δρομολογήσει εξελίξεις για την πολιτική περιθωριοποίηση των πρώην πρωθυπουργών στα επίπεδα που κινείται πια ο Κώστας Σημίτης για το ΠΑΣΟΚ....

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: