30.4.18

Με κλειστά μαγαζιά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας...

tsipras_lesvos_upodoxi...η υποδοχή του Τσίπρα στη Μυτιλήνη...

Στα όρια τους βρίσκονται κάτοικοι και φορείς στη Λέσβο, κυρίως λόγω του μεταναστευτικού, και ετοιμάζονται να το...
δείξουν στον πρωθυπουργό που την Πέμπτη επισκέπτεται το νησί για το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Οι κάτοικοι σκοπεύουν να υποδεχτούν τον Αλέξη Τσίπρα με κλειστά καταστήματα και απεργίες και μάλιστα το συντονιστικό όργανο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου ζητά από όλους τους κατοίκους και φορείς να ξεσηκωθούν ενόψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης. Αυτό που ζητάνε είναι λύσεις σε δύο φλέγοντα ζητήματα: τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ και με το θέμα των μεταναστών.

Στο νησί θα μεταβούν από την Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια.

Για τις 3 Μαΐου, το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, αποφάσισε συγκεκριμένα: απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου. Συγκεκριμένα η ομιλία Τσίπρα θα γίνει την Πέμπτη στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν και Χιώτες. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου αποφασίστηκε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη. Θα υπάρξει επίσης συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς ζητά από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό να μην πάνε για να μιλήσουν στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, αλλά να σταθούν δίπλα στους πολίτες της Λέσβου. Να επιλέξουν επιτέλους αν είναι με την κυβέρνηση ή με τους κατοίκους της Λέσβου.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίου» Νάσος Γιακαλής μιλώντας στο Lesvosnews.gr είπε:

«Ζήτησα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο από την κ. Καλογήρου και τον κ. Γαληνό να παραιτηθούν και να παραδώσουν τα κλειδιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου… Θα είμαστε όλοι μαζί τους»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λέσβου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριακος και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: