26.4.18

Εκπλήσσει με τις «κουφάλες»...


...και τις αντιεπιστημονικές απόψεις του, αυτός που αντικατέστησε τον Κριμιζή... 
Δεν είναι κακό ένας επιστήμονας να πιστεύει στον Θεό (αν και είναι ελαφρώς περίεργο) όμως το να προπαγανδίζει χωρίς...

καμία επιστημονική απόδειξη υποτιθέμενα θαύματα είναι μάλλον ενοχλητικό.

Το να τον βάζουν όμως επικεφαλής του «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού» (ΕΛΔΟ) – αφότου ο Σταμάτης Κριμιζής παραιτήθηκε καταγγέλοντας αδιάψευστες πιέσεις από ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο, είναι σχεδόν γελοίο.

Ξαφνιάζει ήδη το γεγονός πως οποιοσδήποτε επιστήμονας με κύρος θα δεχόταν να αναλάβει ένα ρόλο που φαίνεται πως είναι απλώς «διακοσμητικός», διαδεχόμενος έναν απ’ τους εξυπνότερους Έλληνες. Διαβάζοντας όμως, στο Facebook του Δημήτρη Αλικάκου τις απόψεις του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, νέου πρόεδρου του «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού» (ΕΛΔΟ) έμεινα άφωνος.

Ιδού ένα απόσπασμα:
«Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα.»

Μάλιστα για όσα -εντελώς αναπόδειχτα και αντιεπιστημονικά- ισχυρίζεται, ο νέος πρόεδρος του «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού» βάζει και… πηγές.
Ποιες; Ένα βιβλίο θαυμάτων!

Λέει δηλαδή: «Το πιο πάνω θαύμα μαρτυρείται από τις Μοναχές και τη σημερινή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού Μεγάρων σε ένα από τα πολλά βιβλία των θαυμάτων του Αγίου.» (!!!)

Σχολιάζει ο Αλικάκος για όλα αυτά: «Για να προλάβω ενστάσεις. Άλλο πίστη, άλλο θρησκοληψία. Όταν μάλιστα η δεύτερη συναντάται σε επιστήμονες – και μάλιστα θετικούς-, τότε άφοβα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η λέξη «επιστήμονας» είναι κενή περιεχομένου. Ο εν λόγω, θα είχε απομακρυνθεί από οποιοδήποτε αμφιθέατρο σοβαρού πανεπιστημίου στον κόσμο ως «ακατάλληλος». Τουλάχιστον…

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Αρη Δημοκίδη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: