27.4.18

Ποιες φρεγάτες?...


Η υπόθεση των γαλλικών φρεγατών βρίσκεται στα χέρια του Αλ. Τσίπρα. Αλλά...
τίποτα δεν είναι δεδομένο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, στην εκπομπή "Focus" του Πάνου Χαρίτου. 
"Η υπόθεση των φρεγατών είναι σε εξέλιξη και  βρίσκεται σε χειρισμούς που γίνονται κυρίως στο επίπεδο του πρωθυπουργού της χώρας. 
Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο αυτή την στιγμή. Βρίσκονται όλα υπό εξέταση", είπε χαρακτηριστικά. 
Και πρόσθεσε, πως, "η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών", ενώ "εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής".

Για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών, επεσήμανε, πως, η δήλωσή του επί του θέματος είχε σχέση με κάποιο δημοσίευμα: «Είχα υποχρέωση να απαντήσω. Οι δηλώσεις μου δεν απείχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες».


«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», συμπλήρωσε.

 Για την τύχη των δυο Ελληνων στρατιωτικών (56 μερες μετά την προφυλάκισή τους), υπάρχει αβεβαιότητα. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης, παραδέχτηκε, πως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει ποιος θα είναι ο χρόνος αποφυλάκισης τους, απ' τις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης.

Οσον αφορά για την επιβεβαίωση Καμμενου, για την ομηρία των "δυο", ο Κουβέλης, απέφυγε την σύγκρουση: 
Από την πρώτη στιγμή, ειπα, πως, εαν η ομηρία αναφέρεται με το νομικό περιεχόμενο της, όπως καταγράφεται στο Διεθνές Δίκαιο κι αφορά την κήρυξη πολέμου, τότε έχουμε ομήρους. Αυτό δεν βρίσκει σύμφωνη την χώρα μας, διότι καμία εμπόλεμη κατάσταση δεν έχουμε, καμία ομηρία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με το νομικό περιεχόμενο.

Εκείνο όμως που δικαιολογεί εναν χαρακτηρισμό ομηρίας, χωρίς το νομικό περιεχόμενο, αλλά για να περιγράψει το απαράδεκτο, παράνομο, της κράτησης τους, τότε δεν θα 'χα αντίρρηση. Νομίζω, πως, κι ο κ. Καμμένος αυτό θα ΄θελε να περιγράψει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: