24.4.18

Το «μαύρο μέτωπο»...

Υπάρχει «μαύρο μέτωπο» στη χώρα; Ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχει. Το προσδιόρισε μάλιστα με τη μορφή μιας συμμαχίας...
πολιτικών, επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων. Στα πολιτικά συμφέροντα τοποθέτησε την ηγεσία της Ν.Δ., τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο και όλους εκείνους που διαμορφώνουν μια πολιτική γραμμή, η οποία επένδυε στη θεωρία της αριστερής παρένθεσης και τώρα επιδιώκει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού κατεστημένου.

Στα επιχειρηματικά συμφέροντα ενέταξε εκδοτικά συγκροτήματα και μέσα διάδοσης ψευδούς πληροφόρησης, διωκόμενους ολιγάρχες, ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου που εμφανίζονται ως επιχειρηματίες. Αυτά που περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι υπαρκτά;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός ή οπαδός του κυβερνητικού κόμματος για να συμφωνήσει ότι η Ν.Δ. –με ευθύνη της ηγεσίας της– ακολουθεί μια καταστροφική αντιπολιτευτική τακτική χωρίς αρχές.

Απαξιώνει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και δεν υπολογίζει καν αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό ως εθνικό συμφέρον. Αυτός ο ανελέητος πόλεμος φθοράς βρήκε την πιο ολοκληρωμένη έκφρασή του, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν, επέλεξε τον διμέτωπο κατά του Τούρκου προέδρου και κατά της κυβέρνησης.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός ή υποστηρικτής της κυβέρνησης για να παραδεχτεί ότι η γραμμή της Ν.Δ. είναι σε απόλυτη σύμπνοια με όσα λένε οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος. Ούτε είναι δύσκολο να αντιληφθεί ότι οι δύο προαναφερόμενοι κινούνται με όρους ρεβανσισμού. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υποστηρικτής του πρωθυπουργού για να συμφωνήσει μαζί του σε όσα είπε για εκδοτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πώς να εξηγηθεί το φαινόμενο ανύπαρκτες ειδήσεις να γίνονται πρωτοσέλιδα ή πολύωρες αναμεταδόσεις, ενώ άλλα αποσιωπούνται και εξαφανίζονται, όπως η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento» για την offshore, η οποία χρηματοδότησε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» όσο και την εταιρεία της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη; Για δεύτερη μέρα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Πειραιώς, αλλά και σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί μαζί της.

Δεν ξέρουμε αν όλοι αυτοί είναι «μαύρο μέτωπο». Σίγουρα δεν είναι αθώες περιστερές. Ερχονται από το παρελθόν και θέλουν να επικρατήσουν και στο μέλλον. Δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουν. Ξέρουμε ότι κάνουν κακό στη χώρα και στη δημοκρατία.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: