30.4.18

Εκτακτο διάγγελμα Νετανιάχου...

...για τα πυρηνικά του Ιράν...
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κάνει δηλώσεις, που θα μεταδοθούν ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας...
αναφορικά, όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, με μια «σημαντική εξέλιξη» σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Τις ανακοινώσεις αναμένεται να τις κάνει από το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, επισημαίνεται στο σύντομο δελτίο τύπου από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κάνει μια δήλωση σχετικά με μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» σημειώνεται, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και συνομίλησαν για το Ιράν.

Σε δηλώσεις του, έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό ηγέτη, ο Πομπέο είπε από το Τελ Αβίβ: «Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για την επικίνδυνη κλιμάκωση, εκ μέρους του Ιράν, των απειλών εναντίον του Ισραήλ και της περιοχής».

Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε: «Νομίζω ότι η σημαντικότερη απειλή για την υφήλιο και τις δύο μας χώρες, και εναντίον όλων των χωρών, είναι το πάντρεμα του εξτρεμιστικού Ισλάμ με τα πυρηνικά όπλα και ιδίως η απόπειρα του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Πηγή:huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: