30.4.18

ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη...

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο έχει εκφράσει ήδη τις αντιρρήσεις του ο...
πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Η ΚΕΔΕ διαφωνεί τόσο με τα σενάρια για διπλές εκλογές (εθνικές και αυτοδιοικητικές ταυτόχρονα τον Οκτώβριο του 2019), όσο και με την αλλαγή εκλογικού νόμου και την εφαρμογή απλής αναλογικής στους δήμους.

Η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωση της ειδικότερα αναφέρει:

"Σε όλη τη διάρκεια του υποτιθέμενου «διαλόγου» που κράτησε πάνω από δύο χρόνια, ο κ. Σκουρλέτης μιλούσε για την ανάγκη αποσύνδεσης των ευρωεκλογών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι δήθεν η ταυτόχρονη διεξαγωγή νόθευε το διακύβευμα των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό επιχειρεί μέσα από τον «Κλεισθένη 1» να μεταφέρει τις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2019 και να μειώσει παράλληλα από τα πέντε, στα τέσσερα χρόνια τη θητεία των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών αρχών.

Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί η ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών δεν «νοθεύει» το ίδιο διακύβευμα; Τελικά, μήπως το διακύβευμα είναι το πώς θα αλλοιωθεί η βούληση των πολιτών, ώστε να μπορέσει «να κρατήσει με νύχια και με δόντια» η σημερινή κυβέρνηση την εξουσία; Πρέπει να διαλύσουμε τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες μας για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες;

Η χώρα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και την μικροκομματική λογική. Ο «Κλεισθένης 1» δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά προωθεί την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών μας κοινωνιών."

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: