16.4.18

«Τέρατα» καταγγέλλει ο Φουρθιώτης για Βρυώνη...

«Τέρατα» καταγγέλλει ο Φουρθιώτης στο ΕΣΡ για ΒρυώνηΣτην υποβολή και καταγγελίας-αναφοράς ενάντια στη λήψη αδείας της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ, που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προς το...
ΕΣΡ προχώρησε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την αποστολή εξωδίκου στον Φίλιππο Βρυώνη το οποίο αποκάλυψε το bankingnews και είχε κοινοποιηθεί πλην του ΕΣΡ σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Στο υπόμνημα το οποίο επίσης αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews  ο κ. Φουρθιώτης ισχυρίζεται ότι αποδεικνύει πως η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ελέγχεται και ανήκει τελικά στο Φ. Βρυώνη και έχει χρηματοδοτηθεί από αυτό με αδιαφανείς και παράνομους πόρους. 

Σύμφωνα με τον αναφέροντα ο κ. Βρυώνης είναι ο μέτοχος σωρείας εταιριών μέσω παρένθετων προσώπων οι οποίες συγκροτούν ένα πολυδαίδαλο πλέγμα σχέσεων μεταξύ τους. Ειδικά σε ότι αφορά στην υποψήφια για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ο κ. Φουρθιώτης επισημαίνει ότι μέτοχός της είναι η SE.KA. International της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι μια κυρία υπήκοος Βελγίου για την οποία θα πρέπει να ελεγχθεί η ροή του χρήματος. Ταυτόχρονα αιτείται από το ΕΣΡ να κληθεί η Βελγίδα υπήκοος ενώπιον των μελών του Συμβουλίου προκειμένου να εξακριβωθεί αν πληρείται το πνεύμα και το γράμμα του νόμου που διέπει τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Επιπλέον επιφυλάσσεται να καταθέσει και πρόσθετα στοιχεία κατά την πρόοδο της διαδικασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του ΕΣΡ έχουν θορυβηθεί από τις κινήσεις Φουρθιώτη και δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της εβδομάδας να τον καλέσουν να αποδείξει τα όσα ισχυρίζεται.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία Φουρθιώτη αναδείξουν ζητήματα παρένθετων προσώπων αλλά και προέλευσης και νομιμότητας των κεφαλαίων είναι προφανές ότι θα κλείσει ο δρόμος για τη λήψη αδείας από την Τηλεοπτική Ελληνική της οποίας εκπρόσωπος εμφανίζεται ο  δημοσιογράφος κ. Μάκης Γιομπαζολιάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φουρθιώτης έχει σύμφωνα με πληροφορίες προχωρήσει και στην υποβολή αγωγής κατά του Φ Βρυώνη στην οποία  μεταξύ άλλων περιγράφει εκτεταμένη φοροδιαφυγή μέσω της έκδοσης προτιμολογίων εκτός κώδικα βιβλίων και στοιχείων σε Ελλάδα και Κύπρο για τις τηλεπωλήσεις καλλυντικών Versace 1969. 

Η αγωγή αυτή έχει κοινοποιηθεί στο ΕΣΡ όπως επίσης και μήνυση του κ. Φουρθιώτη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Βρυώνη.

Δείτε το υπόμνημα εδώ

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: