16.4.18

«Η Ελλάδα δεν είναι να την παίρνεις στα σοβαρά»...



«Η Ελλάδα είναι τέτοια χώρα που δεν πρέπει να την παίρνει κανείς πολύ στα σοβαρά». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της...
τουρκικής κυβέρνησης, απαντώντας σε δήλωση που είχε κάνει Έλληνας πολιτικός, στην οποία ανέφερε «ερχόμαστε στην Άγκυρα σε μία ώρα». Μάλιστα, ο Χακάν Τσαβούσογλου σημείωσε πως «ούτε με αεροπλάνο δεν μπορούν να έρθουν».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από την κατεχόμενη Κύπρο, όπως μετέδωσε το Star, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας να τονίζει πως «όπως είπε ο πρωθυπουργός μας (Μπιναλί Γιλντιρίμ) “ας καθίσουν ήσυχοι”, τίποτα άλλο δεν θέλουμε».

Στη συνέχεια, ο Χ. Τσαβούσογλου είπε:

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που την γνωρίζω καλά. Εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα. Την Ελλάδα τη χωρίζω στα δύο: στους πολιτικούς και τον λαό. Αλλά και ο λαός χωρίζεται στα δύο: στους σωβινιστές και τους πιο μετριοπαθείς.

«Όταν οι Έλληνες πολιτικοί τα βρίσκουν σκούρα κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας. Έτσι παίρνουν δύναμη», ανέφερε προσθέτοντας ότι η προσέγγιση αυτή των Ελλήνων πολιτικών τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο κατά την άποψή του είναι ελιγμοί απέναντι στην οικονομική πολιτική που, όπως είπε, έχει στριμωχθεί για τα καλά.

«Προσπαθούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τα οικονομικά προβλήματα λέγοντάς του ότι ‘υπάρχει πιο σημαντική απειλή και κίνδυνος, υπάρχει η Τουρκία’», κατέληξε.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: